İnsan Hakları ve Sosyal Adalet Bağlamında Kucaklayıcı sendika

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnsan Hakları ve Sosyal Adalet Bağlamında Kucaklayıcı sendika
Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, sendikalarının ayrıştırmayan ve Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan herkesi kucaklayan bir sendika olduğunu söyledi.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, sendikalarının ayrıştırmayan ve Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan herkesi kucaklayan bir sendika olduğunu söyledi.

Dini Değerleri Kullanan Sendikalar Samimi Değil!

Diyanet Hak ve Adalet Sen’in popülist söylemlerle ne kendi içini ne de dışarıyı kandırmaya tevessül etmeyen tek sendika olduğuna dikkat çeken Kaya, özellikle dini değerlerimizin sendikaların popülist söylemlerine alet edildiğini belirterek, bu tür popülist söylemlerin samimi olmadığını ve Diyanet camiasını kandırmanın üstü kapalı yolu olduğunu belirterek, milli ve manevi konularda ahkâm kesen, açıklamalarıyla dikkat çekmeye çalışanların bazı konularda neden suspus olduklarını sorgulamak gerektiğine dikkat çekti!

Sırtını Siyasete Yaslamayan Tek Sendikayız

Diyanet Hak ve Adalet Sen’in, sorunları sahada tespit ederek çözüm üretmeye yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken bir sendika olduğuna vurgu yapan İbrahim Kaya, sırtını siyasete yaslamayan tek sendikanın da yine kendi sendikaları olduğunu söyledi.

Kendilerini Alternatif Gören Sendikalar Dini Değerlerin Arkasına Saklanıyor!

Mevcudun karşısında kendilerini alternatif gören sendikaların her nedense sürekli dini değerlerin arkasına sığındıklarını belirten Kaya, İslami değerlerin kullanılmasıyla alternatif olunamayacağını, hak ve adalet kavramlarının benimsetilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Popülist Söylemlerde Bulunuyorlar

“Tüm sendikalar insan kavramı üzerine kurulmuştur. Çünkü insana hizmet etmenin çeşitli araçlarından biri de sendikalardır. Sendikalar çalışma hayatının ve demokrasinin önemli bir parçasıdır. Her sendikanın tüzüğü üyelerine yani insana hizmet etmenin yollarını gösterir ama bakıyoruz bazı sendikalar sadece kendileri insan odaklı hizmet veriyor veya faaliyette bulunuyormuş gibi popülist söylemlerde bulunuyorlar” diyen İbrahim Kaya, insanın, daha anlamlandırmak gerekirse üyelerine hizmet etmenin güvencesinin Anayasal ve uluslararası sözleşmelerle garanti altına alındığını, bu nedenle çalışma hayatındaki emek ve insan kavramlarının dini açıdan da önemli olduğunu söyledi.

Ayrıştırmayan Tek Sendikayız

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışanların problemlerinin tespitinin ve bunların ilgili birimlere iletilmesinin önemli olduğunu söyleyen Kaya, kurum personellerinin her zaman yanında olduklarını, hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, şucu-bucu gözüyle bakmadan destek olduklarına dikkat çekerek, insan hakları ve sosyal adalet bağlamında kucaklayıcı bir yaklaşım içinde olduklarını söyledi. “Teşkilatlarımızda çalışan kardeşlerimizin huzurlu ve mutlu olmaları en önem verdiğimiz konudur. Bu çerçevede ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarının çözülmesi önceliğimizdir. Bunun için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

TDV Uluslararası burs başvuruları başladıSonraki Haber

TDV Uluslararası burs başvuruları başlad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!