İşitme Engelliler Üç Haftada Kur\'an Öğreniyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İşitme Engelli Öğrenciler 3 Haftada Kur\'an-ı Kerim Okumayı Öğrendi...

İşitme engellilere Kur’an-ı Kerim öğretmek için harekete geçen Sivas İl Müftülüğü, kurs açtı. Bu kursa yaşları 20 ile 45 arasında değişen 11 işitme engelli kadın öğrenci kayıt yaptırdı. Kur’an Kursu öğreticisi tarafından işitme engellilere verilen dersler sonucunda 11 işitme engelliden 10’u Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. Kursta ayrıca öğrencilere siyer, ilmihal, ahlak ve İbadet dersleri de öğretiliyor.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan yaptığı açıklamada, "Yaşları 20 ile 45 arasında değişen 11 tane öğrencimiz burada Kur’an eğitimi, din eğitimi alıyor. Haftanın 4 günü sabah 09.00’dan 13.00’e kadar işitme engelli öğrencilerimiz Kur’an öğreniyorlar. Bunlardan 10 tanesi Kur’an’ı Kerim okumaya geçmiş durumda. 3-4 haftalık bir süreç içerisinde Kuran’a okumaya geçebiliyorlar. Sınıfımızda sadece bir kişi şuanda Elif-Ba Cüzünde oda kısa bir süre içerisinde inşallah Kur’an’ı Kerim okumayı öğrenecek. Burada ik kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim okumanın yanı sıra temel bilgiler dediğimiz siyer, ibadet, ahlak gibi dersler de veriliyor. Kur’an Kursumuzda normal öğrencilerimizin almış olduğu dersleri bu kardeşlerimiz de alıyor” dedi.

Erkek işitme engelliler sınıfının da açılacağını aktaran Balkan, "Erkek öğreticimiz şuanda eğitim verecek duruma gelmek üzere. Sivas’ta böyle güzel bir projeyi yürütüyoruz. Ayrıca yaz Kur’an Kurslarında yaşları 9 ile 18 arasında değişen 10 öğrencimiz 
Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi” diye konuştu.

ÜÇ HAFTADA KUR'AN-I KERİM OKUMAYI ÖĞRENDİLER 
Kur’an Kursu öğreticisi Fatma Demir ise, “Geçen yıl işaret dili eğitimi alarak belgemi aldım. Normal konuşan insanlara bu kursu vermek istiyordum ancak işitme engellilerden talep gelince sınıf açıldı. Diğer konuşan öğrencilere göre daha fazla zorlukları var. Ancak bu kardeşlerimiz daha istekli, daha meraklı, bilgiye çok açlar. Geldiklerinde Kur’an-ı Kerim okumayı bilmiyorlardı üç hafta içerisinde öğrendiler. Bunun yanı sıra siyer, ahlak, ilmihal, dersleri de veriyoruz. Şuanda da kısa süreleri ezberlemeye başladılar. İlk geldikleri günden daha iyi durumdayız. Çok meraklılar ben anlatırken heyecanlanıyorlar. Ben onlardaki isteği gördükçe benimde gayretim artıyor. Zaten Kur’an Kursu öğreticiliği çok kutsal bir meslek buna işitme engelliler de eklenince daha değerli bir meslek haline geliyor” şeklinde konuştu.
İşaret diliyle duygularını anlatan işitme engelli öğrenciler de Kur'an-ı Kerim öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yusuf Özdemir\'i TanıyalımÖnceki Haber

Yusuf Özdemir\'i Tanıyalım

Kur\'an Kursunu Hedef AldıSonraki Haber

Kur\'an Kursunu Hedef Aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!