İSLAM TOPLUMUNDA KADIN BAŞ TACIDIR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSLAM TOPLUMUNDA KADIN BAŞ TACIDIR
DİYANET HAK VE ADALET SEN Kadın Kolları Başkanı Canan Sat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Kadın olmanın milliyeti ve inancı olmadığına dikkat çeken Sat, kadının, dünyanın her coğrafyasında aynı çileye maruz kaldığını söyledi. İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar nedeniyle Müslüman kadınların daha fazla eziyete, gözyaşına, çileye ve zulme maruz kaldığına vurgu yapan Canan Sat, “dünyanın her yerinde kadın kadındır. Aşağılanan, gözyaşı döken, ezilen, horlanan ve alınıp satılan bir meta gibi görülen kadındır!” dedi.

 Kadının fıtratı gereği narin, duygusal ve ince ruhlu olduğunu belirten Canan Sat, kadının içinde yaşadığı toplumun kültür ve inançlarının kadını etkileyen önemli unsurlar olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Cenabı Allah, Tevbe Suresi 71. ayetinde şöyle buyuruyor: “İnanan erkekler ve inanan kadınlar, birbirlerinin velisidirler; iyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar; namaz kılarlar, zekât verirler, Allah’a ve Rasûlü’ne itaat ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir. Allah, şüphesiz azîzdir, hakimdir."  Dinimiz, ibadet yükümlülüğü açısından erkekle kadına eşit haklar vermiştir. "Kim bir kötülük işlerse ancak onun kadar ceza görür. Kadın olsun erkek olsun, kim, inanarak yararlı iş işlerse, işte onlar Cennet’e girerler." (Mü’min Suresi/40) İslam’ın kadınlara tanıdığı hakları Avrupalı yazarlar şöyle ifade ediyor: Fransız oryantalist Emile Dermenghem, “Şunda hiç kuşku yoktur ki, İslam, kadının değerini yükseltmiş ve durumunu iyileştirmiştir.”

Fransız Dr G Lebon şöyle diyor: “İslam kanunları, Müslüman erkeklerin iyi davranmadıkları iddia edilen hanımlara miras konusunda öyle haklar tanımış ki, benzerini bizim kanunlarımızda bulamazsınız. İslam, haksız yere kendisine yöneltilen iddialara karşın kadının sosyal konumunu ve değerini son derece yüceltmiştir. Avrupalılar yiğitlik prensiplerini ve bunun gerektirdiği kadına saygıyı Müslümanlardan öğrenmişlerdir.”

Dünya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Avrupa da kadınlar ancak böyle özel günlerde hatırlanıyor, hâlbuki İslam toplumlarında kadınlar her zaman baş tacıdır. Bizler, Müslüman kadınlar olarak Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamıyoruz, çünkü biliyoruz ki inancımız gereğince her gün Müslüman kadınların günüdür. Müslüman kadınlar ruhen mutlu, huzurludur.

Bu vesileyle kendini çağdaşlık ve medeniyet kavramlarına hapsederek erkeklerle yarışmaya koşan dünya kadınlarına Allah ruh selameti versin! İslam ile tanışmayı nasip etsin. Bu çerçevede Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü kutluyor, huzurlu, mutlu, refah dolu bir yaşam temenni ediyorum.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ali Erbaş'ın, Kovid-19 testi pozitif çıktıÖnceki Haber

Başkan Ali Erbaş'ın, Kovid-19 testi pozi...

Emniyet uyardı! Bu mesajı sakın açmayınSonraki Haber

Emniyet uyardı! Bu mesajı sakın açmayın

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!