“İslamofobi Endüstrisi” yayınlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı, İslamofobi konusunda farkındalık oluşturma amacıyla “İslamofobi Endüstrisi” kitabını yayınladı.

Nathan Lean’in “İslamofobi Endüstrisi” isimli kitabı, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından Türkçeye çevrildi. Kitap, 11 Eylül olaylarının ardından özellikle Batı toplumlarında yükselen İslamofobi ve onun güçlendirdiği İslam karşıtı tutumları, İslam hakkında yürütülen kara propagandaları, İslamofobinin nasıl bir endüstri haline geldiğini örneklerle ve farklı boyutlarıyla aktarıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in İslamofobiyi değerlendirdiği sunuş yazısı, İslam dünyası ve İslamofobi hakkında yazdığı eserlerle tanınan Amerikalı akademisyen John L. Esposito’nun da ön sözü bulunan eserde “İçimizdeki Canavarlar: Amerika’da Korku Tohumu Ekmenin Tarihçesi”, “Dalavere Ağı: İnternette Nefreti Kışkırtmak”, “Medyanın Savunmasız Bırakma Suçu”, “Müslüman Karşıtı Çılgınlığı Yaymak”, “Haçlarımızı Yüklenmiş Geliyoruz: Hıristiyan Sağın Ahir Zaman Savaşı”, “Politika ve Peygamberliğe Dair: İsrail Yanlısı Sağın İttifakı”, “Washington ve Ötesi: Bir Hükümet Politikası Olarak İslamofobi”, “Atlantik’in Öte Yakası: Nefretin Avrupa’daki Ölümcül Etkileri” şeklinde dikkat çeken bölümler bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilk defa neşredilen ve İslamofobi bağlamını farklı yönleriyle ele alan eserde, İslamofobi endüstrisinin korku üreten ve bu korkuyu kötüye kullanan bir girişim olduğu anlatılıyor.

Eserde, İslamofobi endüstrisinin İslam karşıtı bir nefrete neden olduğu, İslamofobinin antisemitizm ve diğer kurumsallaşmış nefretlerle aynileştiği, Müslüman azınlıkların özgürlüklerini aşındırmak için kullanıldığı ele alınıyor.

Dünya liderleri, politikacılar ve İslam karşıtlarının İslamofobi endüstrisini nasıl kullandığı anlatılan eserde, İslamofobinin Amerika’da, Avrupa’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanları düşman ilan etmek, tecrit etmek ve bunu sürekli hale getirmek için uygulanan yöntemler ve araçlar detaylarıyla okuyucunun ilgisine sunuluyor.

Eserin, Türkiye’de İslamofobi konusunda bilinç oluşturulmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TDV, 3 yeni Uluslararası İmam Hatip Lisesi açacakÖnceki Haber

TDV, 3 yeni Uluslararası İmam Hatip Lise...

Cuma günü okunacak dualar ve vakitleriSonraki Haber

Cuma günü okunacak dualar ve vakitleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!