İslamofobi dünyayı felakete götürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Azerbaycan ziyaretinde gazetemizin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Avrupa’da yükselen İslamofobinin tehlikeli boyutlara ulaştığını ve AB ülke yönetimlerinin tedbir almaması durumunda dünyanın felakete sürükleneceği u

Azerbaycan ziyaretinde gazetemizin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Avrupa’da yükselen İslamofobinin tehlikeli boyutlara ulaştığını ve AB ülke yönetimlerinin tedbir almaması durumunda dünyanın felakete sürükleneceği uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ziyaretinde muhabirimiz Mehmet Özmen’in sorularını cevapladı. Çavuşoğlu, Avrupa’da yükselen İslamofobinin tehlikeli boyutlara ulaştığını ve AB ülke yönetimlerinin tedbir almaması durumunda dünyanın felakete sürükleneceği uyarısında bulundu.

İslamofobi meselesi ve son zamanlarda Müslüman gençlerin öldürülmesi meselesi malum. Bu tür durumlarla ilgili özel bir çalışmamız var mı?

-Her platformda bunu dile getiriyoruz. İspanya ile medeniyetler ittifakına yeni bir ivme kazandırmayı düşünüyoruz. İspanya’nın medeniyetler ittifakından çekildiği yönünde haberler vardı. Bunlar doğru değil. Tam tersi daha da canlandırmak istiyoruz. Avrupa’da artan ırkçılığın tüm dünyayı bir felakete götürdüğünü söylüyoruz.  Uluslararası örgütler nezdinde özellikle daimi temsilcilerimizin ve parlamenter heyetlerimizin de ciddi çalışmaları var.

DEAŞ YOK EDİLMEZSE VARLIĞINI SÜRDÜRÜR!

DEAŞ bir kara operasyonu olmadan varlığını kaybedecek gibi değil. DEAŞ o bölgede varlığını sürdüren bir gerçek diyebilir miyiz?

-Yok edilemezse varlığını sürdürür. Şuanki çalışmalarla yok edilemeyeceği ortada. Eğer mevcudiyetini devam ettirirse DEAŞ başka ülkelere de sıçrayabilir. Bunun belirtilerini de görmeye başladık. Kaos olan her yere gidebilir. Bu nedenle biran evvel bu terör örgütünden kurtulmak gerekir.

AZERBAYCAN PARALEL YAPI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPIYOR!

Azerbaycan cumhurbaşkanı konuşmasında milli konularda mutabıkız diye çok net bir açıklama yaptı. Paralel yapı konusunda bir şey yaptıkları söylenebilir mi?

-Bu konular iki ülkenin cumhurbaşkanı arasında net bir şekilde konuşulduğu için o da Türkiye’nin güvenliği için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz, tarzında kısa net bir şey söyledi. Bu bir oyalama değil. Genel bir cevap verdi ama gerçekten de bir şeyler yapılıyor. Bazı çalışmaların da hazırlıkları yapılıyor. Mesela okullarla ilgili ikame edilecek bazı çalışmalar yapılıyor. Daha sonrasında adımlar atılacak.

ROMANYA’DAKİ İKİ PARALEL POLİSİN İADE İŞLEMİ DEVAM EDİYOR

-Cumhurbaşkanının ofisine böcek yerleştirmekle suçlayan Romanya’daki iki polisin iadeleri gecikiyor mu, yoksa yakın zamanda bir gelişme olacak mı?

-Bu hukuki bir süreç. Bizim onlara birtakım ön belgeler verildi ama ilaveten vermemiz gereken belgeler var. Adalet bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Biz dışişleri bakanlığı olarak takip ediyoruz. 

ABU DABİ YÖNETİMİ TÜRKİYE ALEYHİNDE ÇALIŞIYOR!

Bir toplantıda Türkiye aleyhinde çalışanlardan birinin de Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu söylemiştiniz. Bu durum halen devam ediyor mu?

-Birleşik Arap Emirlikleri her yerde Türkiye aleyhine çalışmalar yapıyor. Bizim onlar aleyhinde hiçbir çalışmamız olmamasına rağmen sadece Mısır’dan dolayı Birleşik Arap Emirlikleri aleyhimize çalışıyor. Sadece BM’de yaptıkları çalışmalarda değil, her yerde aleyhimize çalışıyorlar, aleyhimize yayınlar yaptırıyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri derken hepsini de katmamak gerekir. Kastettiğimiz Abu Dabi yönetimi. Zaten bu durumu diğer ülkelerin dışişleri bakanından ve dostlarımızdan duyuyoruz. Ya da biz söylediğimiz zaman gülüyorlar, teyit ediyorlar.

GÜLEN’İN İADESİNDE MAHKEME NE DERSE O UYGULANIR

Türkiye’deki savcılık iddianamelerinde Fetullah Gülen grubu ile ilgili bir terör örgütü iddiası yer aldı. Bazı deliller de var. Süreç nasıl işler?

-Hukuk, kanun ve mahkeme ne diyorsa onun gereği yapılır. Amerika’dan isteme konusunda da mahkeme ne derse o uygulanır. Karar olmadan işlem yapılmaz. Ayrıca bizim karşı tarafa vereceğimiz belgeler; hukuki belgeler olacak. O çalışmada şuan devam ediyor. Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü bir konu bu. Biz takibini yapıyoruz sadece.

MOSKOVA İLE GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR!

Rusya ile ilişkilerimiz iyiyken Esad meselesi nedeniyle Moskova’nın bize dayatması ya da bizimle bir görüş ayrılığı oluyor mu?

-Moskova’nın bize bir dayatması yok. Fakat görüş ayrılığı var. Bu konuda farklı düşündüğümüzü iki tarafta kabul ediyor. Ama burada bir görüş ayrılığı var diye diğer taraftaki ilişkilerimizin etkilenmesi söz konusu değil. Onların bize baskıları yok. Biz onlara bu meseleyi birlikte çözmeyi teklif ediyoruz. Mesela Kırım konusunda da farklı düşünüyoruz. Ama bunlardan dolayı

Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 114 ]

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEB den velilere önemli uyarıÖnceki Haber

MEB den velilere önemli uyarı

Diyanet Sen Beşinci Olağan Genel Kurulu Büyük Coşku ile BaşladıSonraki Haber

Diyanet Sen Beşinci Olağan Genel Kurulu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!