İsmail Ramazanoğlu Hocaefendi Vefat Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsmail Ramazanoğlu Hocaefendi Vefat Etti
Araklı kamuoyunun yakından tanıdığı, Araklı'nın manevi kanaat önderlerinden din alimi Aholu Müderris Hacı İsmail Efendi olarak bilinen İsmail RAMAZANOĞLU Hocaefendi bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Trabzon kamuoyunun yakından tanıdığı, Araklı'nın manevi kanaat önderlerinden, ömrünü İslam'a, Kuran'a adamış vakfetmiş din alimi Aholu Müderris Hacı İsmail Efendi olarak bilinen  İsmail RAMAZANOĞLU Hocaefendi bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. 

Trabzon'un Araklı ilçesi Ayvadere Mahallesi  (Aho Köyü) sakinlerinden, Araklı Hacı Hasan Camii (Küçük Cami) emekli imamlarından, ilçedeki ender din alimlerinden İsmail Ramazanoğlu, rahatsızlıkları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

20 Kasım 2020 tarihinde de eşini kaybeden merhum Hacı İsmail Ramazanoğlu hocaefendinin cenazesi 13.12.2021 Pazartesi günü öğle namazına mutakıben Trabzon'un Araklı ilçesi Merkez Küçük Camii önünde kılınacak cenaze namazından sonra Ayvadere / Aho Köyü Hazer Mahallesi'nde ebediyete uğurlanacak. 

Kardeşi: Süleyman Ramazanoğlu Hocaefendi 
Çocukları: Ahmet Ramazanoğlu, Muhammed Ramazanoğlu, Hasan Lütfü Ramazanoğlu

Aholu Hacı İsmail Ramazanoğlu Hocaefendi'ye Canab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Müftü Şaban Kondi'den:

Dünyadan bir yıldız daha kaydı…

Trabzon’umuzun ve ülkemizin manevi önderlerinden Hacı İsmail RAMAZANOĞLU hoca efendinin vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Özellikle bölgemizde medrese geleneğini devam ettiren, yüzlerce alim yetiştiren, ilmi ve ahlakı ile örnek bir şahsiyetti. İslamın şahsiyetli ve onurlu duruşuna sahipti. İnsan yetiştirmek ve eğitmek öncelikli görevi idi. Çok naif ve nazik bir insandı. Dünya malını hiç dert edinmedi. Toplumda huzur ve barışı sağlamak için zaman mefhumu gözetmeden çalışırdı.Herkesi merhametle kucaklar, tebessümü yüzünden, çocuklara vermek içinde şekeri cebinden hiç eksik etmezdi. İslamın onurlu duruşunu sergilemek için her daim vakarını, merhametini göstermek içinde mütevaziliğini korurdu. Hayatımda örnek aldığım önemli şahsiyetlerden biri idi. Onlar bu toplumun kandilleri değil trafoları gibi idi.

İlk görevime Araklı Küçük camiinde onun yanında başladım. Ben ilim adamının nasıl olması gerektiğini, İslam dininin nasıl anlatılması gerektiğini, hizmet aşkını bir hocanın nasıl hizmet etmesi gerektiğini o mübarek insandan öğrendim. Bizlere hem rehberlik etti, hem okuttu, hemde bu günlere gelmemize ciddi anlamda yardımcı oldu.

Merhum Hacı İsmail efendi, Camiyi hatalardan arınma merkezi olarak gören, mihrabı hiç boş bırakmayan ve her daim cemaatini doğru ve sahih bilgi ile aydınlatan, herkesin saygı duyup hürmet ettiği bir şahsiyetti. Mekanı cennet olsun. Dünyadan bir yıldız daha kaydı. Hepimizin başı sağ olsun. Allah sevdikler ile haşreylesin.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Gençlerin üç belalısıSonraki Haber

Gençlerin üç belalısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!