İstanbul Müftülüğü 4434 Fahri Öğretici Alımı Yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Müftülüğü 4434 Fahri Öğretici Alımı Yapacak
İlçe Müftülükleri tarafından açılacak olan 2019 yılı Yaz Kur'an Kurslarında (Cami, Kur'an Kursu veya uygun görülen diğer yerler) ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi sınavı yapılacaktır.

DUYURU
İlçe Müftülükleri tarafından açılacak olan 2019 yılı Yaz Kur'an Kurslarında (Cami, Kur'an Kursu veya uygun görülen diğer yerler) ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
3- En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,
4- 2018 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak,
5- Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
6- 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; Başkanlığımızca yapılan 04-06 yaş Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne katılmış olmak veya 04-06 yaş Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili diplomaya yada bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe, (İlçe Müftülüklerinden temin edilecek.)
2- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,
3- En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi, (İlçe Müftülüğü tarafından diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)
4- 2018 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,
5- Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi, (İlçe Müftülüğü tarafından aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)
6- 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için 296 saatlik sertifika,
7- Vesikalık fotoğraf. (1 adet)

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

DİĞER HUSUSLAR
Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
Sınav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğümüzün intermet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır. Bu sınav sonuçları sadece 2019 yılı Geçici Yaz Kur'an Kursu Öğreticiliği için geçerli olacaktır.

SINAV KONULARI
Kur'an-ı Kerim Yüzüne (40 Puan Üzerinden) Kur'an-ı Kerim Ezber O (30 Puan Üzerinden) Dini bilgiler (30 Puan Üzerinden) :
Bahri ŞAMAT İL Müftüsü a. İl Müftü Yardımcısı
Sınav Tarihi ve Yeri : İl Müftülüğümüz web sitesinden ilan edilecektir.

İNSAN KAYNAKLARI 2/2 02.04.2019 2019 YILI YAZ DÖNEMİNDE KUR'AN KURSLARINDA GÖREV ALACAK GEÇİCİ ÖĞRETİCİ İHTİYAÇ LİSTESİ


ADALAR ARNAVUTKÖY ATAŞEHİR AVCILAR BAĞCILAR BAHÇELİEVLER BAKIRKÖY BAŞAKŞEHİR BAYRAMPAŞA BEŞİKTAŞ BEYKOZ BEYLİKDÜZÜ BEYOĞLU BÜYÜKÇEKMECE ÇATALCA ÇEKMEKÖY ESENLER ESENYURT EYÜPSULTAN FATİH GAZİOSMANPAŞA GÜNGÖREN KADIKÖY KÂĞITHANE KARTAL KÜÇÜKÇEKMECE MALTEPE PENDİK SANCAKTEPE SARIYER SİLİVRİ SULTANBEYLİ SULTANGAZİ İLE ŞİŞLİ UZLA ÜMRANİYE ÜSKÜDAR  ZEYTİNBURNU

Metni Tam Okumak için TIKLAYINIZ

 

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avukat Alımı Tercih DuyurusuÖnceki Haber

Avukat Alımı Tercih Duyurusu

Diyanet 05.04.2019 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

Diyanet 05.04.2019 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!