Kadın din görevlileri arası yarışmalar düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın din görevlileri arası yarışmalar düzenlendi
Kayseri İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında kadın din görevlileri arası yarışma seçmelerini gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle kadın din görevlilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında Kayseri il birincileri belli oldu.

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Kadın Kur’an Kursu Öğreticileri arası “Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık” il birinciliği seçimi, İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.                

Komisyonların seçimi sonucunda; Hafızlık yarışması il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hayriye Ulubaş Kur’an Kursu Öğreticisi Yurdan Ertugay oldu ve 22.06.2021 Salı günü Aksaray ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma il birincisi ise, Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Selbi Özcan Kur’an Kursu Öğreticisi Bilge Karabudak oldu ve 29.06.2021 Salı günü Kırşehir ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmanın komisyon başkanlığını İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, komisyon üyeliğini ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Fırat, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Uzman Vaiz Dr. Halide Yenen ve ADRB Vaizi Nimet Uğurlu yaptı.

İl Müftülüğü tarafından yarışmaya katılan bütün kadın Kur’an kursu öğreticilerine derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mescid-i Haram’da hızlandırılmış Kur’an kursuna kayıtlar başladıÖnceki Haber

Mescid-i Haram’da hızlandırılmış Kur’an...

İstanbul’da il birincileri belli olduSonraki Haber

İstanbul’da il birincileri belli oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!