Kayseri Valisinden Tüm İllere Örnek Davranış 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri Valisinden Tüm İllere Örnek Davranış 
Kayseri Valisi Gökmen çiçek'ten değerler eğitimi ile ilgili örnek bir proje.

Haber: Abdüllatif Acar

Kayseri Valisi Gökmen çiçek'ten değerler eğitimi ile ilgili örnek bir proje.
 Açılımı "Erdemlerimizle varız" olan ERVA spor okullarını Kayseri'nin her mahallesine kurmayı hedefleyen Vali Gökmen çiçek yeni bir okulun açılış konuşmasında:
"Hiçbir gencimizi zehir tacirlerine vermeyeceğiz demiştik. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Emniyetimiz, Jandarmamız zehir tacirlerine fırsat vermeyecek. Gençlerimizi zehirlemek isteyenlerin yeri sokaklar, meydanlar değil,onların yeri hapishane. Alaeddin Keykubat’ın torunlarını, Seyyid Burhaneddin öğretisiyle büyümüş Kayserilileri, Türkiye’nin sigortası olan gençlerimizi hiçbir alçağa teslim edemeyiz. Çocuklarımızı böylelerinden korumak,   değerlerini öğretmek konusunda büyük bir mücadele veriyoruz. Aslında savaş veriyoruz.  Bu savaş gençliğimizi hak ettiği yerde tutma savaşıdır" diye açıklamalarda bulundu.

Gönüllük esasına dayanarak kurulan  bu okullarda   bir çok branşra spor yapılırken  belirli saattlerlerde de uzman  görevliler tarafından Erdemli davranışlar eğitimi verilmekte. Hz. Muhammed'in örnek hayati anlatılarak O'nun sevgisinin genç dimağlarda yer etmesi için olağanüstü bir gayret sarf edilmekte.

Şimdiden 29 mahallede faaliyet gösteren  bu okullar   başta İl Müftülüğü  başta olmak üzere bir çok kurumunda sponsorluğunsorluğu ile tamamen ücretsiz. 
Kurumların bu projeye desteğini memnuniyetle karşılayan çiçek şöyle dedi: 
"Ne olur aynı desteğiniz devam etsin. Bir tane gencimizi kurtarabilirsek hepimize yeter. Bakıyorum alınanlara mesela Türk gencini dünya bekliyor falan diyoruz, uyuşturucudan perişan halde içeriye alıyoruz. O kadar acı bir şey ki. Öyle polisiye tedbirlerle biz ne kadar mücadele edersek edelim ki ediyoruz da artık midelerinde getirmeye çalışıyorlar. Diğer yollar kapandı, duvarların içinde uzaktan kumandayla uğraşıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz onları Allah'ın izni ile perişan edeceğiz, o fırsatı vermeyeceğiz."
İl müftülüğünde yapılan istişare toplantısında ise din görevlilerine Hitaben: 
 “Bizler istiyoruz ki bütün çocuklarımız spor yapsın. Milli ve manevi değerlerine bağlı, gerçekten büyüğünü, küçüğünü bilen gençler olsunlar. Sizlerin de manevi rehberlik anlamında Kayseri’de çok büyük bir emeğiniz var. Bu işin uzmanları sizlersiniz.  Siz değerli manevi rehberlerimize ERVA Spor okullarında çok iş düşüyor. Başta İl Müftüsü Yusuf Akkuş olmak üzere projeye destek veren siz değerli manevi rehberlerimize özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diyen  Vali Çiçek Din Görevlilerinden istediği, özellikle üzerinde ısrarla  durduğu bir şey daha vardı:
"Hocalarım ne olur bu çocuklarımız bizim evlatlarımız, bu vatanın evlatları. Evlatlarımız Hz. Muhammed'i tam anlamıyla bilmiyorlar. Onlara Hz. Muhammed'i ve O'nun örnek ahlakını tanıtın ve sevdirin."

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
03.05.20224 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

03.05.20224 Tarihli Cuma Hutbesi

10.05.20224 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

10.05.20224 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!