Kayseri'de 800 hafız icazet aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri'de 800 hafız icazet aldı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak, manasını en güzel şekilde anlamak ve ahkamını en güzel şekilde yaşamak için hep birlikte büyük bir gayretin içerisinde olmalıyız. Çünkü o bizim için bir hayat rehberidir. Onsuz hayat zayi olmuş bir hayattır.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kayseri İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı. Merasimde 514’ü erkek, 286’sı kız öğrenci olmak üzere toplam 800 hafıza icazet verildi.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi Spor Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, şunları söyledi:

“Kur’an-ı Kerim insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi ve bir hakikat membaıdır. İnsana bir taraftan kendini, Rabbini, evreni tanıtırken diğer taraftan da varoluş gayesini, asil, onurlu ve tertemiz bir hayatın nasıl yaşanacağını gösterir. Kur’an-ı Kerim en güzel ahlakı gösterir. Aşırılıktan, azgınlıktan her türlü kötülükten, münkerden, yanlıştan sakındıran bir Kitaptır. Kur’an-ı Kerim, kalbi, aklı imar eder ve insanı en doğru yola iletir. Hakkı, hakikati, ilmi, irfanı, hikmeti, adaleti, sevgiyi, saygıyı ve merhameti, ahde vefayı, iyi kul olmayı, iyi baba, iyi anne, iyi kardeş, iyi aile, iyi eş, iyi evlat, iyi dost olmayı insanı insan yapan değerleri öğreten Kitaptır.”

“Herkes Kur’an’a hizmet ettiği kadar istifade eder”

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in, insanı ve inanan toplulukları yücelten bir Kitap olduğunu belirterek, “Nice topluluklar bu Kitaba ve onun gösterdiği ilkelere sarılarak yükselmiştir. Tarih şahittir ki herkes Kur’an-ı Kerim’den Kur’an’a hizmet ettiği kadar istifade eder. Kur’an’a yapılan hizmet asla karşılıksız kalmayacaktır.” dedi.

“Kur’an’sız hayat zayi olmuş hayattır”

“Kur’an’a bir hayat rehberi, hidayet kılavuzu bilinciyle iman etmeli ve onunla hayat veren ilkelerini mesajlarını en doğru şekilde anlamanın ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız.” diyen Başkan Erbaş, “Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak, manasını en güzel şekilde anlamak ve ahkamını en güzel şekilde yaşamak için hep birlikte büyük bir gayretin içerisinde olmalıyız. Çünkü o bizim için bir hayat rehberidir. Onsuz hayat zayi olmuş bir hayattır.” diye konuştu.

“Allah Kur’an-ı hafızlar vesilesiyle koruyor”

Başkan Erbaş, Türkiye’de her geçen gün Kur’an-ı Kerim’e olan ilginin arttığına dikkati çekerek, “Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek yani hafızlık Allah tarafından bir insana verilebilecek en büyük nimet ve en büyük faaliyettir. Dünyalık unvanlardan hangisi ile karşılaştırırsanız karşılaştırın hepsinden daha üstündür. Rabbimiz şöyle buyuruyor; ‘Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı şüphesiz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da biziz.’ Cenab-ı Hak hafızlar vesilesiyle Kur’an’ı muhafaza ediyor.” ifadelerini kullandı.

Programa, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Peygamberimizi ne kadar iyi tanırsak sapmaz, sapıtmaz ve yoldan çıkmayızÖnceki Haber

Peygamberimizi ne kadar iyi tanırsak sap...

İsmail Cerrahoğlu vefat ettiSonraki Haber

İsmail Cerrahoğlu vefat etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!