Kuran Kursu Öğretmenlerine Haksız Uygulamalar Artarak Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuran Kursu Öğretmenlerine Haksız Uygulamalar Artarak Devam Ediyor
 Aynı mesleği (Eğitim) icra eden Meb. öğretmenleriyle, Diyanet Kuran kursu öğreticileri  arasındaki Kur'an kursu öğreticilerinin  aleyhine haksız uygulamaların bazıları şöyle;

Kuran Kursu Öğretmenlerine Haksız Uygulamalar Artarak Devam Ediyor

 Aynı mesleği (Eğitim) icra eden Meb. öğretmenleriyle, Diyanet Kuran kursu öğreticileri  arasındaki Kur'an kursu öğreticilerinin  aleyhine haksız uygulamaların bazıları şöyle;

 1.Kar tatili, seçim tatili,deprem tatili,pandemi, milli bayram tatili vb. kuran kurslarının da  milli eğitim okullarıyla birlikte tatil edildiği dönemlerde, Meb.deki bir milyon öğretmene tüm ücretleri ödenmeye devam eder, Diyanette bir kuruş bile ücret ödenmez.

2. Kasım , Nisan, Eylül ve Haziran aylarında birer hafta seminer dönemlerinde Meb ve Diyanette tüm eğitimcilerin katılımıyla seminerler yapılır. Meb.de her seminer günü için tüm öğretmenlere günde 3 saat ek ders ücreti ödenir. Diyanette bir kuruş ödenmez.

3.Meb.deki eğitimciye okuttuğu her 10 saat ders için bir saat ders dışı hazırlık ve planlama ücreti ödenir, Diyanette ödenmez. Böylece haftada 30 saat ders okutan Diyanetteki eğitimci haftada 3 saat eksik ücret alır.

 4.Meb.deki her öğretmene haftada 3 saat nöbet ek ders ücreti ödenir. Haftanın 5 günü adeta nöbet görevi yapmasına rağmen Diyanetteki öğreticiye hiç nöbet ücreti ödenmez.

 5. Meb.deki öğretmene öğrencilere rehberlik görevi yürütüyor diye haftada 2 saat daha ek ücret ödenir. Adeta bir psikolog gibi haftanın 7 günü 24 saati rehberlik hizmeti sunan diyanet eğitimcilerine bu ücret de uygun görülmez. 

Buna göre aynı işi yapmasına rağmen meb.deki öğretmenlere göre Diyanet kuran kursu öğreticileri, aynı ders saatini (haftada 30 saat) okutan meb.deki meslektaşlarına göre haftada 8 saat, ayda 32 saat  daha az ek ders ücreti alır.

6.Haftalık ders programı ve ders saati uygun olmasına rağmen, Kuran Kursu öğreticilerinin haftalık boş günü olmaz. 18 saat ders haftanın 5 gününe dağıtılır.  6.Egitimi,kıdemi derece/kademesi ayni olan öğretmenden K.kursu öğreticisinin maaşı 1500 lira kadar daha düşüktür.

 Devletin aynı (eğitim) işini yapan iki farklı kurumu arasında bu kadar adaletsiz, farklı uygulama olabilir mi?

 Kuran Kursu öğreticilerinin aleyhine bu kadar bariz, adaletsiz, haksız farklı uygulamaları gören biri yok mu?

 

Diyanet Kur’an Kursu Öğreticileri

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! BES sisteminde dikkat çeken değişiklikÖnceki Haber

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! BES sist...

Cemil Kılıç'tan Hz. Adem ile Hz. Havva'ya çirkin ithamSonraki Haber

Cemil Kılıç'tan Hz. Adem ile Hz. Havva'y...

Haber Yorumları

  • Leyla Şentürk18-01-2022 12:41

    Mebdeki öğretmen 40 kişiyle uğraşıyor diyanetteki on kişiyle birazda bu yönüne bskin

  • Ömer erik18-01-2022 10:43

    Saten torpille ise aliniyorsunuz niye ağlıyorsunuzki fahri kuran ogreticileri mülakatında müftü torpil yapıyor kul hakkı yiyorsunuz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!