Mısır camilerinde 'çocuk hakları' eğitimi veriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mısır camilerinde 'çocuk hakları' eğitimi veriliyor
Mısır Vakıflar Bakanlığı, ülkedeki 100 camide din ve yaşam konulu son eğitim projesi olarak "Çocuk Hakları" adlı bir projeyi hayata geçiriyor.

Youm7'e göre, Mısır Vakıflar Bakanlığı, çocukları eğitmeyi amaçlayan en son eğitim projesi olarak "Çocuk Hakları" projesini başlattı.

Mısır Vakıflar Bakanlığı'nın temel amacı çocukların farkındalığını ve eğitimini artırmak olup, bu projenin konuları dini boyutlarla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda sosyal, tarihi, edebi, psikolojik ve bilimsel temaları da sunacaktır.

Verilen bilgilere göre, bu girişim, çocuğun konuyu etkileşim ve katılım yoluyla anlayabilmesi için çocuğu ilgilendiren ve etkileyen etkileşimli bir model aracılığıyla çalışır.

Bu projede, katılımcı çocuklar için bir dizi hikaye anlatımı ve sanat atölyesi düzenlenecek.

Çocuk Hakları" projesinin hedef yaş grubu 6-9 yaş ve 9-14 yaş grubudur. Çok sayıda Vaiz ve Vakıflar Bakanlığı imamlarının yanı sıra Mısır'daki özel çocuk dergileri ve yayınlarının yazarları bu projenin sunumuna katıldı.

Mısır Vakıflar Bakanlığı, projenin ilk bölümünü uygulamak için ülke genelinde yeterince geniş bir mekânında çocukların bulunduğu ortamlarda, koronayı önlemeye yönelik hijyenik yöntemler gözetilerek uygulanması için 100 cami seçti.

Vakıflar Bakanlığı yakında Mısır'daki camilerde bu kurslara ve atölyelere katılmak için çocukların çevrimiçi olarak nasıl kayıt edileceğini açıklayacak.

Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma, medya ve çocuk kültürü diplomasına sahip ve ülkedeki birçok önde gelen çocuk dergisinin editörü olan Vakıflar Bakanlığı'ndan bir yetkili olan ‌ Hadi Hamid'i atadı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Otel banyolarında kullandığımız fazla şampuanları almak caiz mi?Sonraki Haber

Otel banyolarında kullandığımız fazla şa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!