Müftülük Osman Amca'yı Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftülük Osman Amca'yı Ziyaret Etti
Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek ve beraberindekiler, 29 Mayıs Cuma günü, 65 yaş üstü olması nedeniyle cuma namazı alanına alınmayan Osman Durmaz'ı evinde ziyaret ettiler.

Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek ve beraberindekiler, 29 Mayıs Cuma günü, 65 yaş üstü olması nedeniyle cuma namazı alanına alınmayan Osman Durmaz'ı evinde ziyaret ettiler.

Covid-19 Salgını sonrası normalleşme planı çerçevesinde İlçemiz 75. Yıl stadında kılınan cuma namazına yaş kısıtlamasından dolayı alınmayıp stadın dışında namaz kılarken görüntülenen Osman Durmaz'ı Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek ve beraberinde daire personelleri ile ziyaret edilerek, kendisine Başkanlığımız yayınlarından Kuran'ı Kerim hediye edildi.

NE OLMUŞTU

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, stadyumda kılınan Cuma namazına korona virüsle mücadele kapsamında 65 yaş üstü kişilere uygulanan kısıtlama kapsamında alınmayan ve duvarın arkasından cemaati izlerken çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşılan 88 yaşındaki Osman Duymaz, “Stadın dışındaki duvarın gerisinde namazımı kıldım, kimse namazı kılamadım diye merak etmesin, üzülmesin” dedi.

Beyşehir ilçesi Yeni Mahalle’de oturan gurbetçi emeklisi Osman Duymaz, Cuma namazı kılmak amacıyla Esentepe Mahallesindeki camiye gittiğini fakat oraya alınmayınca, ilçe stadyumuna geldiğini belirterek, “İçeriye almadılar. Almayınca ben de onlara, ‘namazı kılmadan gitmem’ dedim. Dolandım, arkadan dolaştım, stadın dışındaki beton duvar var, orada bir kenara durdum. Orada namazı kılacaktım. Oturdum oraya, arkadaşın birisi de seccade vermişti. Namazı kıldıracak imama bir bakayım dedim, ondan ileride miyim, geride miyim diye. Eğildim kalktım hizaya bakmak için, hizaya baktım, biraz geriye gittim. Baktım hizaya gelmişim. Ondan sonra seccadeyi serdim, namaz kılmak için. Bu eğildiğim esnada benim fotoğrafım çekilmiş, ben de bilmiyorum görmedim çekeni. Sonradan gösterdiler sosyal medyada paylaşılan o fotoğrafı” diye konuştu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’de Kur'an Kursu Sayısının Artmasına Cumhuriyet Bozulmuş...Önceki Haber

Türkiye’de Kur'an Kursu Sayısının Artmas...

MEB’in Kararına Göre İslam Alimi İskilipli Atıf Vatan HainiSonraki Haber

MEB’in Kararına Göre İslam Alimi İskilip...

Haber Yorumları

  • Ahmet kara03-06-2020 02:09

    Yasağı hiçe sayıp problem çıkaran şov amaçlı siyasi amplemin yanından resmi çekilen bir vatandaşı ziyaret etmek hangi amaca hizmet etmektir. Yasağı dinlemeyen amcanın yanın da yine yasağı hiçe sayıp maskesiz sosyal mesafesiz resim çektirmek çok yakışmış. Bu hafta bu resim den cesaret alıp gelen yaşlılarımıza Başkanımızın sağlık Bakanımızın evde kalma kısıtlaması nasıl ifade edikecek.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!