Müsdav 'dan Online Diyanet İçin Dil Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müsdav 'dan Online Diyanet İçin Dil Eğitimi
Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) bünyesinde faaliyet yürüten Müsdav Akademi kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin yurt dışı belge sınavlarında başarılı olabilmeleri ve yabancı dil yeterliklerinin artırılması amacıyla yabancı dil eğitimi seferberliği başlatıldı.

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) bünyesinde faaliyet yürüten Müsdav Akademi kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin yurt dışı belge sınavlarında başarılı olabilmeleri ve yabancı dil yeterliklerinin artırılması amacıyla yabancı dil eğitimi seferberliği başlatıldı.

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV), Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüyle koordineli olarak, Başkanlık personelinin yurt dışı belge sınavlarında daha iyi sonuçlar almaları ve yabancı dil yeterliklerinin artırılmasına yönelik özel indirimli dil eğitimi seçenekleri oluşturarak hizmete sundu.

Dersler online platformlar üzerinden yapılacak.

Küresel bir salgına dönüşen COVİD-19 nedeniyle okulların ve dersliklerin kullanılamaz hale gelmesi, online eğitim seçeneklerini bir çıkış yolu haline getirdi. Müsdav Akademi kapsamındaki dil eğitimi programları da online platformlar üzerinden gerçekleştirilecek şekilde planlandı. Böylelikle ülkemizin her yerinde ve yurt dışında görev yapan personelin de eğitim imkanlarından yararlanması mümkün hale gelmiş oldu.

Kurumsal yapısı oturmuş eğitim müesseseleriyle anlaşmalar yapıldı

Dil programlarının uygulanmasında niteliğin ve kalitenin sağlanması, aynı zamanda belge sınavlarında daha verimli sonuçlar elde edilmesi amacıyla ülkemizin saygın üniversiteleri ve eğitim kurumlarıyla anlaşmalar yapıldı. Müsdav Akademi kapsamında yabancı dil kurslarında yabancı dil eğitim merkezlerinin görevlendireceği alanında uzman ve deneyimli yerli ve yabancı öğretmenlerin görev almaları sağlandı.

Programlar ihtiyaç ve beklentilere göre planlandı

Düzenlenen tüm dil eğitim programları, kursiyerlerin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışı görevlendirmeleriyle ilgili düzenlediği sınavlarda personelin başarılı olmaları, gerekli alt yapıya ulaşmaları, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini istenilen düzeye getirmeleri ve en az A1 ve A2 düzeyinde, akabinde de daha üst seviyelerde sertifika alabilmeleri ya da yeterli YDS dil puanı almaları gibi hedeflere göre planlandı.

Programda, kursiyerlerin yeterli dil seviyesine ulaşıp ulusal ya da uluslararası geçerliliği olan YDS, TOEFL IBT, TELC, DELF / DALF sınavlarında ilgili belgeyi alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine de imkan sağlayacak şekilde düzenlemeler yapıldı.

Sınav teknikleri dikkate alındı

Programa katılanların ilk aşamada A1 ve A2 düzeyine ulaşması, ikinci aşamada ise online deneme sınavları, karşılıklı etkileşim vb. tekniklerle girecekleri sınavda, ihtiyaç duyacakları sınav teknikleri ve sınav deneyimini kazanmaları hedeflendi.

Kursiyerlerin, kültürlerarası iletişimin gerekli olduğu ortamlarda kendini tanıtma ve ifade edebilme, farklı kültürler ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilme, iletişim kurma, genel veya belirli bir konu üzerinde fikir sorma, kendi fikrini ifade edebilme vb. kazanımlar elde etmeleri de kurs programı kapsamında planlandı.

Programlar personelin mesai ve namaz saatleri gözetilerek oluşturuldu

Ders programı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı mensuplarının görevlerinde aksama yaşamadan kurslara katılım sağlayabilecekleri şekilde oluşturuldu. Mesaiye tabi görevliler için mesai saatleri, din görevlileri için namaz saatleri ve Kur’an kursu öğreticileri için de ders saatleri dikkate alınarak planlama yapıldı.

Yabancı dil eğitimlerine yönelik yazılım alt yapısı oluşturuldu.

Dil kurslarına başvuruların online platform üzerinden gerçekleştirilebilmesi için MÜSDAV bünyesinde Vakıf Global Yazılım Ekibi tarafından alt yapı ve yazılım çalışmaları gerçekleştirildi. Bu platform üzerinden sonraki aşamalarda yabancı dil kurslarının yanında kişisel gelişim, mesleki gelişim, kurumsal eğitim gibi alanlarda zengin bir içeriğin sunulması planlanıyor.

Kursların ücretleri ve ödeme biçimi personelin imkanları dikkate alınarak oluşturuldu.

Kurs ücretlerinin belirlenmesinde ülkemizin saygın kurumlarından teklifler alınmak suretiyle personelin kalitenin yanı sıra ekonomik biçimde hizmeti alabilmeleri için imkan hazırlandı. 2020 yılı içerisinde programlar başlatılmak suretiyle muhtemel fiyat artışlarına karşı koruma sağlandı.

Personelimizin eş ve çocukları da unutulmadı.

Müsdav Akademi tarafından başlatılan bu proje kapsamında personelin eş ve çocuklarının da kurslara katılabilmeleri için gerekli görüşmeler yapılarak ön anlaşmalar sağlandı. Eş ve çocuklara yönelik programların da en kısa zamanda devreye alınması için gerekli çalışmalar devam ediyor.  

Başvurular için :   vakifglobal.com/egitim           

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli Müftü Hafız Servet Aydın Hakk'a Yürüdü.Önceki Haber

Emekli Müftü Hafız Servet Aydın Hakk'a Y...

Din Subaylığı resmen başladıSonraki Haber

Din Subaylığı resmen başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!