MÜTERCİMLER, ÖZÜR DİLE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜTERCİMLER, ÖZÜR DİLE
Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Erol Mütercimler’in bir televizyon kanalında Sakarya ve İmam Hatip Lisesi mezunları hakkında söylediği çirkin ve küstah sözlere tepki göstererek hem Sakaryalılardan hem de İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dile, çağrısında bulunarak çok ağır açıklama yaptı.

MÜTERCİMLER, HEM SAKARYALILARDAN HEM DE İMAM HATİPLİLERDEN ÖZÜR DİLE

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Erol Mütercimler’in bir televizyon kanalında Sakarya ve İmam Hatip Lisesi mezunları hakkında söylediği çirkin ve küstah sözlere tepki göstererek hem Sakaryalılardan hem de İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dile, çağrısında bulunarak çok ağır açıklama yaptı.

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi, emekli binbaşı, yazar Erol Mütercimler’in  İmam Hatip Lisesi mezunlarına iftira atarak aşağıladığını hem de Sakarya ve Sakaryalıları FETÖ terör örgütüyle birlikte anmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kaya, televizyon programlarına çıkıp tarihi konularda ahkam kesen Mütercimler’in beynindeki çirkinliğin sözlerine yansıdığını, “canları cehenneme” sözleriyle Sakaryalılara hakaret eden ruhu kirli bu zatın hukuk önünde hesap vereceğini söyleyerek şunları söyledi:

“Erol Mütercimler denen edep yoksunu şahsı, hem İmam Hatip Lisesi mezunları hakkında hem de Sakaryalılar hakkında söylediği ahlak ve edepten yoksun çirkin sözleri nedeniyle şiddetle kınıyorum ve özür dilemeye davet ediyorum. Bu sözleri nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmak için avukatımıza gerekli talimatı verdim. Hazırlığımız tamam, bu hafta içinde Cumhuriyet Savcılığına dilekçemizi vereceğiz.

Mütercimler, kalbindeki ve beynindeki kirli düşünceleri dışarıya yansıtmıştır. Onun hakaret ve küfür içerikli söylemleri İmam Hatip Lisesi mezunu olarak şahsımı olduğu kadar tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını derinden yaralamıştır. Mütercimler, televizyon kanalında sarfettiği çirkin ve ahlaksız sözleri nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa sevketmiştir. Ahlaka ve vicdana sığmayan bu sözleri TCK 216/2 maddesine göre suçtur. Kötü düşünceleri nedeniyle gözü kör olan bu küstah zatın iyi insanların sabrını denemeye kalkması onun için sonun başlangıcıdır!

Belirtmek isterim ki İmam Hatip Liseleri bu ülkenin dini ihtiyaçlarını temin için onurlu, ahlaklı, erdemli ve dürüst insanlar yetiştiren eğitim yuvalarıdır. Her meslek gurubunda olduğu gibi birkaç çürük elma buralardan da çıkabilir. Kendilerini tarikat ve cemaat üyesi veya lideri gösterip Müslümanlar arasında nifak çıkaran, insanların dini duygularını sömüren ahlaksız insanların çıkmasını, bunların ahlak ve edepten yoksun yaşamlarını, hareketlerini bu ülkenin önderliğini yapan, toplumunu aydınlatan mümin insanları üzerinden genelleme yaparak kötülemek ve karalamak ahlaka, edebe, vicdana ve insanlığa aykırıdır. Erol Mütercimler denen şahıs böyle bir hata yapmış; birkaç ahlaksız yüzünden hem İmam Hatip Lisesi mezunlarını hedef alan konuşmalarıyla hem de Sakarya ve Sakaryalılar hakkında gerçek dışı çirkin ifadeleriyle dine ve din adamlarına saldırmış, halkın bir kısmını kötüleyerek alenen kışkırtmış ve aşağılamıştır. İmam Hatip Lisesi mezunlarına haksızlık yapılmış, onları toplum nazarında küçük düşürerek aşağılamıştır. Hangi okul mezunu olursa olsun, haksız ve iftira nitelikli yıpratma ve karalamalara karşıyız ve bunun da özellikle İmam Hatip Lisesi mezunları üzerinden yapılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz.  

Haliç Üniversitesi, ruhu kirli bu adamın üniversiteyle ilişiğini derhal kesmelidir. Bu düşüncedeki şahısların çocuklarımızı eğitmesine izin verilmemelidir. Zira çocuklarımızın ruhunu da kirletirler. İmam Hatip Lisesi mezunları da Sakaryalı hemşerilerim de müsterih olsunlar, bu konunun takipçisi olacağız ve Erol Mütercimler denen yalancı ve iftiracı şahsın en ağır şekilde cezalandırılması için her türlü hukuki yolu deneyeceğiz. Kendisine hatırlatmak isteriz ki dünyanın her yerinde, diğer dinlerde de papazlar vs. bu tür ahlaksız işlerin içinde olmaktadır. Ancak bunu yapanlar cezalandırılmakta, dine saldırılmamaktadır. Ülkemizde ise bu tür şeyler fırsat bilinmekte ve hemen dine saldırılmaktadır. Bu edepsizliği marifet sanan Mütercimler, zannediyorum ki İmam Hatip Lisesinin edepli mezunlarını aptal sanıyor! Bir kez daha hatırlatmak isterim ki bu ülkeyi de bir İmam Hatipli yönetiyor. Yıllarca mağdur olmuş mazlum İmam Hatiplilere bu hakareti içimize sindiremiyoruz. Ertuğrul Gazi der ki ‘Zalimin köpeği olacağına garibin aslanı ol ki öldüğünde mezar taşına it değil yiğit yazılsın’”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TDV yaraları sarmaya devam ediyor Önceki Haber

TDV yaraları sarmaya devam ediyor 

2020 Yılı Yurt Dışı Uzun Süreli Din Görevlisi Mesleki Yeterlilik SınavıSonraki Haber

2020 Yılı Yurt Dışı Uzun Süreli Din Göre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!