Öğrenciler dikkat! 9 günlük tatil tarihi belli oldu!.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler dikkat! 9 günlük tatil tarihi belli oldu!.
Ara tatil ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılında alınan karar ile 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak yapılması planlanmıştı. 2021-2022 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatil heyecanını yaşayan öğrenciler, 9 günlük tatilin hangi tarihte yapılacağını araştırıyor. Peki, okullarda ilk ara tatil ne zaman yapılacak? 2021 Kasım ara tatili ayın kaçında başlayacak? İşte merak edilenler...

İlk ara tatil ne zaman başlıyor sorusu yeni eğitim öğretim yılının ikinci ayında, milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde yer alıyor. Öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmesi ve dinlenmesi için sağlanan dönem içi 9 günlük tatil imkanı, Kasım ara tatili ne zaman yapılacak sorusuyla araştırılıyor. MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimi ile 9 gün ara tatil ayın kaçında başlayacak sorusu yanıt buldu. İşte bu yıl okulların tatil yapacağı ve kapanacağı tarihler!

Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği Kasım ara tatili için kısa bir süre kaldı. Sömestr tatilinden önce öğrencilerin mola vereceği bu süreç, veliler ve öğrenciler tarafından "İlk ara tatil ne zaman başlıyor?" sorusuyla inceleniyor. 6 Eylül'de yüz yüze eğitim formatıyla başlayan derslere Kasım ayında bir hafta ara verilecek. Bu aranın ne zaman verileceğini araştıran öğrenciler, 9 gün ara tatil ve Kasım ara tatili ayın kaçında başlayacak diye merak ediyor.

İşte MEB takvimi ile tatil tarihleri!

İLK ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE KAÇ GÜN SÜRECEK?

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Böylece öğrenciler 12 Kasım Cuma'dan 21 Kasım Pazar gününe kadar 9 gün tatil yapacak.

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN?

6 Eylül Pazartesi günü başlayan birinci dönem için eğitim 21 Ocak Cuma günü sonlanacak. 21 Ocak'ta ilk dönem karnelerini alan öğrenciler 7 Şubat'a kadar tatil yapacak.

KARNELER NE ZAMAN ALINACAK?

7 Şubat'ta başlayan ikinci dönem 17 Haziran 2022 tarihinde son bulacak. Bu tarihte karneleri alan öğrenciler yaz tatiline çıkacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

*1. dönem ara tatili 15-19 Kasım,

*Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat,

*2. dönem ara tatili 11-15 Nisan,

* Karneler 17 Haziran 2022'de dağıtılacak

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Diyanet İşleri Başkanlığı 'Alkollü İçecek' iddialarına cevap verdiSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı 'Alkollü İçece...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!