Özlenen Pazar Buluşması Yapıldı, Şifa Çorbası İçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak, cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak maksadıyla Sultangazi 50. Yıl Mahallesi Ravza Camiinde özlenen pazar sabahı buluşmalarının ilki yapıldı

İmam Hatip Halil İbrahim Baş organizasyonunda ve Sultangazi 50. Yıl Mahallesi Ravza Camii ve Eğitim - Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Pazar Sabahı buluşmalarının ilki 25 Ekim 2015 tarihinde Sultangazi İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın iştirak etmesiyle birlikte yapıldı.

Pazar sabahı buluşmaları ilk programına İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, din görevlileri, Sultanbeyli, Bağcılar ve çeşitli semtlerden olmak üzere ilçe ve mahalleden çok sayıda vatandaş katıldı.
Sabah namazı için camiye gelen cemaat önce okunan her sabah yapılan hatimle yapılan Kur’an-ı Kerimi dinledi. Daha sonra Sabah namazı imam-hatip Halil İbrahim Başla birlikte eda edildikten sonra tesbihatlarla, salâvatlarla sürdü.
İlçe müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından peygamber ve sahabe dönemi, Kerbela Şehidi Hz. Hüseyin’in olayı ve İslam’da birlik ve dirliğin önemine değindi
İşrak namazından sonra ikram edilen Ravza Çorbası ve aşureden sonra imam-hatip Yusuf Selma Demiraslan tarafından yapılan sofra duasıyla program bitti.
İlçe müftüsü Yusuf Sarıkaya Mahihaber’e programla ilgili “ Tüm halkımızı sabah namazının manevi atmosferini birlikte yaşamaya davet ediyoruz. Ben emeği geçenleri kutluyorum, görevlilerimize ve ayrıca cemaatimize teşekkür ediyorum” dedi
 
Cami imam hatibi Halil İbrahim Baş bu programların yaz başlangıcına kadar her hafta devam edeceğini, genç, yaşlı, büyük, küçük demeden,  renk ve dil ayrımı gözetmeksizin herkesin ilahi huzurda saf tuttuğu sabah namazı buluşmasına herkes katılsın. Ben diyorum ki, şu mahalle, şu caminin cemaati, eğer bu camiye gelmediyse, gelmiyorsa biz cemaat olarak eksiğiz, noksanız. Her mahalleyi imamı ve cemaatiyle, muhtarı, belediye başkanı ile kıyamda dirilişe secdede beraate davet ediyoruz. Bugün Sultanbeyli’den, Bağcılardan ve ilçemizin uzak yerlerinden cemaate katılmaya gelenleri duyunca çok mutlu oldum. Bu ilk programımızdı . Her zamankinden % 50 artış vardı. Bugün saatlerin de oyununa gelen olduğunu, yaz saatinde ki oynamanın da bunu etkilediğini sanıyoruz. Gelecek haftalarda daha çok kalabalık görme arzusundayız” dedi..
 

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serikli Cami gençleri Çanakkaleyi Ziyaret EttiÖnceki Haber

Serikli Cami gençleri Çanakkaleyi Ziyare...

İngiltereli akademisyenlerden İsrail'e kınamaSonraki Haber

İngiltereli akademisyenlerden İsrail'e k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!