Payzin hanım buyurdu, 'Memursan konuşma hakkın yok'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Payzin hanım buyurdu, 'Memursan konuşma hakkın yok'
Gazeteci Şirin Payzin, Ayasofya Baş İmamı hakkında hadsiz bir paylaşımda bulundu. Kaynak: Payzin hanım buyurdu: "Memursan konuşma hakkın yok"

Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın 8 Mart günü yaptığı kadın cinayetleri temalı paylaşım üzerinden tartışmalar devam ediyor.

Son olarak Gazeteci Şirin Payzin Twitter hesabından Boynukalın hakkında "Sen milletin vergisiyle maaşı ödenen bir devlet memurusun , fikirlerini kendine sakla konuşma hakkın yok" ifadelerini kullandı.

 

 

Payzin hanımın bu çıkarımı hangi temel üzerine bina ettiği meçhul fakat kendi hesabından sık sık "ifade özgürlüğü" çağrısı ve vurgusu yaparken kullandığı bu ifadeler tutarsız.

Son günlerde AK Partili Özlem Zengin de Boynukalın hakkında benzer şekilde "Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı." ifadelerini kullanmıştı. İki ismin böyle bir konuda aynîleşmesi de gözlerden kaçmadı.

Bu arada imamların görev ve yetkileri de Boynukalın'ın bazı uyarı mahiyetindeki paylaşımları ile -- ki kendisi ayrıca bir İslam Hukuku profesörü -- tartışılır oldu.

Bazılarına göre imamların tek görevi namaz memurluğu olmalı. Aynı görüş sahiplerinin başörtüsünü eve, namazı camiye hapsederek sosyal hayatın seküler olması gerektiğini dayattığını da biliyoruz.

"Mümin Müminin velisidir" şiarından hareketle tüm Müslümanların birbirleri üzerinde sorumlulukları olduğu bilinir. Boynukalın gibi din görevlilerinin ise bilgileriyle paralel olarak bu sorumlulukları artmaktadır. Konuşmalarının aksine susmaları durumunda sorunların artacağını unutulmamalıdır.

İlgili yönetmelikler de zaten imam ve baş imamların insanlara vaaz vermesi, çocuk ve gençlerin ahlakını geliştiren eylemler de bulunması, toplumsal konularda görev alması gibi maddeler içermektedir.

"Sen memursun konuşma hakkın yok" nevi ifadeler bu anlamda yersiz, anlamsız daha da ötesi hadsizdir.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafızlık yarışması Türkiye birincisi Gaziantep'tenÖnceki Haber

Hafızlık yarışması Türkiye birincisi Gaz...

Filistin, 13 Nisan'ı Ramazan'ın başlangıcı olarak ilan ettiSonraki Haber

Filistin, 13 Nisan'ı Ramazan'ın başlangı...

Haber Yorumları

  • Kaplan16-03-2021 20:30

    Nerede sendikalar neden sahip çıkmıyor çıkılmıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!