RTÜK’Ü GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RTÜK’Ü GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!
Ulusal kanallardan birinde yayınlanan “Güldür Güldür Show” isimli eğlence programının 208. Bölümünde imamlık gibi yüce bir görevin alaya alınması tepkilere neden oldu.

Ulusal kanallardan birinde yayınlanan “Güldür Güldür Show” isimli eğlence programının 208. Bölümünde imamlık gibi yüce bir görevin alaya alınması tepkilere neden oldu.

Söz konusu bölüm de oynanan oyunla ilgili açıklama yapan Diyanet Bir Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Hz. Peygamber Efendimizin ifa ettiği ve Allah katındaki değerinden zerrece kuşku duymadığımız imamlık gibi yüce bir görevin alaya alınması bu görevi ifa edenleri hem üzmüş hem de rencide etmiştir, dedi.

Yalan üzerine kurgulanan skeçte sahte imamın cüppe giyerek, parmak arası terlikle sergilediği şhow da, şömineye atılarak yakılmak istenen kişinin ayaklanması üzerine bir başkası “Allah’ın ateşi ayağına değdi resmen ayaklandı” diyerek Kur’an’da anlatılan Cehennem ateşiyle de dalga geçilmişti.

Müslümanlarca dinen kutsal kabul edilen ve saygınlığa mazhar olmuş imamlık gibi bir görevin ve Cehennem ateşinin alaya alınmasının gülme refleksiyle belki ilk anda farkedilemeyeceğini ancak bunun eğlenceden çok Müslümanların değer verdiği kişi, görev ve kavramlara karşı bir hakaret ve rencide edici yanının bulunduğuna dikkat çeken Türüt, yaptığı açıklama da şunları söyledi:

“Cahiliye döneminde müşrikler ve inançsızlar başta Hz. Peygamber Efendimiz ve O’nun yanındaki müminlerle alay ediyorlardı; onları söz ve işaretle hakir görüp ezmeye ve aşağılamaya çalışıyorlardı. Allah’ın nurundan nasiplenmemiş, kalplerine kilit vurulmuş bazı kişiler bugün de aynı şeyleri yapıyorlar. Müslümanlarla ve onların değer verdiği, saygı duyduğu kişi ve kavramlara karşı aynı cahillikle saldırıyorlar, çeşitli şekiller de tasvir ederek onları aşağılamaya çalışıyorlar. Ve bunu da sanat adı altında gerçekleştiriyorlar. Bunu yapanlar basit, bilgisiz ve zavallı insanlardır. Şahsiyet yoksunu, iman ve ahlaktan yoksun, günümüz tipik inançsız insan örneğinin çirkin bir tasviridir. İslam ahlakı, bu gösteride yoktur, çünkü değer verip saygı duyduğumuz imamlık görevini aşağılamaya çalışmışlar ve alaya alarak çirkin ve iğrenç bir oyuna alet olmuşlardır.

Günümüzün müşrikleri Müslümanlara karşı top yekûn saldırıyor, dini alaya alıyor, Allah’ın “Cehennem Ateşi” ile tehdidini küçümsüyor ve bu kavramlar üzerinden insanları güldürüyor! Müslümanların yüzüne karşı bu şekilde eğlenmek günahtır.

Cenabı Allah Hümeze Suresi 1. Ayetinde şöyle buyuruyor: "…insanları arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay hâline!"(Hümeze, 104/1)

Şhow Programının kaldırılması, ilgili kanal ve programı düzenleyenler hakkında yasal işlem yapılması için RTÜK’ü göreve çağırıyoruz.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aşere Takrip Kursu - DiyarbakırÖnceki Haber

Aşere Takrip Kursu - Diyarbakır

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş Emekli OlduSonraki Haber

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş Emekli Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!