Şevki Yılmaz, Büyük reis, Diyanet İşleri Başkanına kızmaz mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şevki Yılmaz, Büyük reis, Diyanet İşleri Başkanına kızmaz mı?
DİYANET HABER- Şevki Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan ve açığa alınan İhsan Şenocak ile ilgili olarak Akit TV'de değerlendirmede bulundu. Yılmaz, "Yapılan bu kadar propaganda karşısında Büyük Reis, Diyanet İşleri Başkanına kızmaz mı? Kızar. Dolaysıyla Diyanet'in üzerinde Cumhurbaşkanı var. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı tanımasam, günah keçisi linç ediliyor. Değil" diye konuştu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr

Samsun 'da bulunan Aşıkkutlu Eğitim Merkezi'nde eğitim görevlisi olan İhsan Şenocak, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınmıştı. Kamuoyunda tepki uyandıran bu olay üzerine birçok yazar da Şenocak'a destek veren yazılar yazdı. Yeni Akit gazetesi yazarı Şevki Yılmaz ise Akit Tv'de katıldığı programda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Bekir Bozdağ ile görüştüğünü söyleyerek, devlet otoritesi için göreve iade edilmesinin yanlış olacağını savundu.

ŞENOCAK OLAYINI 2019'A BAĞLADI

Katıldığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalar yapan Şevki Yılmaz, İhsan Şenocak ile ilgili "İttifak zamanında, birlik zamanında alınmaları vacip olanlar, ihtilafta yerinde bırakılmaları vacip olur" dedi. Yılmaz, Şenocak'a destek veren açıklamalara tepki göstererek, konuyu ilginç bir yere bağladı. Yılmaz, "Ne yapmak istiyoruz biz. 2019'da Tayyip Erdoğan alınmak istenmiyor. Türkiye yutulmak isteniyor. Bunu bilmeyen çoktur. Erdoğan gidince ne olacak? Gördük işte. Dün Şenocak'a gömlek çıkararak, kafir oldu diyenler şimdi Şenocak diyor" diye konuştu.

"HER CEMAATİN BİR CAMİSİ OLACAKTI"

İhsan Şenocak’ı açığa alan Diyanet'e destek veren Şevki Yılmaz, "Diyanet güçlenirse, din bezirgânların, mehdi bezirgânlarının kuyusu kazılıyor. Oyunu bozulacak. Kemalist rejimin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin en büyük yanılgısı Diyanet'i lağvetmemesidir. Bu da rahmet olmuştur. Diyanet o devirle lağv edilseydi yani Diyanet Teşkilatı, cami teşkilatları yer altına girilecekti. Her cemaatin bir camisi olacaktı. Bizim camide namaz kılınır, orada kılınmaz. Orada kıldıysan namazını boz bizim camiye gel, burada kıl" ifadelerini kullandı.

" AK PARTİ TARİKATLARI DEVLETE BAĞLAYACAK"

Şevki Yılmaz, devletin kontrolünde olmayan cami ve tarikatları da eleştirerek bunların devlet kontrolünde olması gerektini söyledi. Yılmaz şöyle devam etti:

" CHP , keşke tarikatlarımızı yer altına indirtmeseydi. Tarikat tekkeleri kapatılmasaydı. Devletin kontrolüne verseydi. Samimi tarikatların yanında dış güçlerin mantar gibi büyüttüğü din tacirleri meydanı boş bulmaz insanları dini duygularıyla, parayla palazlanmazdı. Ruhsatsız bir berber dükkânı, manav açamıyorsun. Tarikat gibi, gül gibi bir ahlak müessesesi, devletin ruhu, devletin hukukunu oluşturacak değer eğitimi verecek, ana merkezini oluşturacak tarikat ve tekkeler nasıl ruhsatsız ve etrafta izin veriliyor. Kontrolsüz olduğu için. Yerin altına soktuğunuz için. İnşallah, Ak Parti Anayasayı değiştirecek ve çoğunluğu elde ettikten sonra da tarikat ve tekkelerimizi boğmak isteyen o ulusalcıların tuzağının karşısında bu müesseseleri devlete bağlayarak iyileri devam ettirir. Din tacirlerine de gerekeni bildirir."

"DEVLETE BAĞLANMA ZARURETİ VAR"

Yılmaz "AK Parti iktidarında her daim söyledim ve söylüyorum, AK Parti'nin getirdiği özgürlük içerisinde, o özgürlükleri istismar edecek çok gruplar mantar gibi büyütülecek" diyerek şunları söyledi: "Çünkü özgürlük var. Hiç bir şeyine karışmıyor. Onun için bunları mutlaka yasayla, devletin müessesine (Yeni Diyanet'e) bağlama zarureti var."

DANANIN KUYRUĞU BURADA KOPUYOR

İhsan Şenocak ile ilgili tepkileri eleştiren Yılmaz, "Yapılan bu kadar propaganda karşısında Büyük Reis, Diyanet İşleri Başkanına kızmaz mı? Kızar. Dolaysıyla Diyanet'in üzerinde Cumhurbaşkanı var. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı tanımasam, günah keçisi ilan edilip linç ediliyor. Değil" dedi.

"HAK ALMA YERİ SOKAK ORTASINDA BAĞIRMAK DEĞİL, AKLIMIZI BAŞIMIZA ALACAĞIZ"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Bekir Bozdağ ile görüştüğünü de anlatan Şevki Yılmaz, "Hak almanın yeri sokak ortasında bağırmak değil. Hak alma yeri hukukun prensipleri doğrultusunda yürümektir. Aklımızı başımıza alacağız. Canımızdan da malımızdan da en kıymetli değer din ve vatan değeridir. Bunu da anlayacak birliktir kardeşliktir. Ne buyurdu Efendimiz: "Ağacın kabuğunu yiyin, idarecilerinize isyan etmeyin. İttifak zamanında birlik zamanında alınmaları vacip olanlar, ihtilafta yerinde bırakılmaları vacip olur. İsyanla bir insan haklıdır masumdur. İsyan edildi. İhsan Şenocak neden alındı diye. O devlet otoriteyi sağlamak için görevden açığa aldığı adamı iade etmez. İade ederse devlet gider..."

 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortadoğu’nun haritasını çizen bir casus: Çöl kraliçesiÖnceki Haber

Ortadoğu’nun haritasını çizen bir casus:...

FETÖ abileri örgütün Brad Pitt’ine katalogla kadın aramış!.Sonraki Haber

FETÖ abileri örgütün Brad Pitt’ine katal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!