Süleymancılar CHP'ye parayla oy sattı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ana muhalefet partisi CHP ile kamuoyunda tartışmalı bir isim olarak bilinen Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı Süleymancılar Cemaati arasındaki kirli ilişkiyi ortaya koyan yeni bir gelişme yaşandı.

CHP'li Yalova Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında şok gelişmeler yaşanıyor.

Belediyenin muhasebe bölümünde görevli olan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip kayıplara karışan Reşat Elgin'in Denizli'de yakalanmasının ardından, soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in de aralarında bulunduğu 20 kişi daha gözaltına alındı ve bu isimlerden 17'si tutuklandı.

Ayrıca Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırıldı.

HERKESİN HABERİ VAR

Tutuklu isimler arasında yer alan bir iş adamının itirafları ise soruşturmanın boyutunu çok farklı bir noktaya taşıyacak.

Paraların aktarıldığı iddia edilen paravan şirketin sahibi olan müteahhit Bekir Bilgi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına bir "itiraf" mektup yazarak CHP ile Süleymancılar Cemaati'nin kirli işbirliğini gözler önüne serdi.

Bekir Bilgi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına 4 sayfadan oluşan mektup yazarak, avukatı aracılıyla iletti. Mektupta, kendisine yatırılan paraların büyük bölümünü Reşat Elgin’e geri verdiğini öne süren Bilgi, bu işlemlerin hukuki zeminde olduğunu düşündüğü için yaptığını yazdı.

Bilgi, "Hiçbir şüphem yok ki, bu işten Reşat Elgin’den başlayarak, silsile usulüyle en alttan en tepeye herkesin haberi ve bilgisi vardır" ifadelerini kullandı.

CHP-CEMAAT İŞBİRLİĞİ

Bilgi'nin mektubundan çok ilginç bir detayı ise Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yayınları Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik paylaştı.

İş adamının savcıya yazdığı mektupta, "10 Nisan'da Süleymancılar vakfına 47 bin lira götürdüm. Parayı, seçimlerde Vefa Salman'a destek vermeleri karşılığında aldıklarını söylediler. 2014 seçimlerinde de 25-30 bin lira ödenmişti." iddiasında bulunduğunu belirten Çelik, bu durumun doğru olup olmadığının Sayıştay raporu ile ortaya çıkarılabileceğini vurguladı.

Ersin Çelik sözlerini şöyle sürdürdü;

"Doğru ise; Vefa Salman Yalova'yı 2014'te (tekrar seçim) 230 oy farkla kazandı. 2019'da ise 613 farkla. Vefa Salman Süleymancılara 80 bin lira verip başkan seçilmiş. Bu kadar mı basit?

Gözler yine Muharrem İnce'de. 2014'te oy çuvallarının üzerine yatmıştı. Kahramandı. Ortaya atılan iddialara göre işi asıl Süleymancılar bitirmiş gibi.

Muharrem İnce neden susuyor? Neden ortalığı ayağa kaldırmıyor? 'O başkanlığı ellerime kazandırdım' diye dünyayı neden yıkmıyor?"

NetHaber

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
İslam'a, Müslümanlara ve Diyanet'e ağır hakaret!Önceki Haber

İslam'a, Müslümanlara ve Diyanet'e ağır...

Koronavirüs hırsızlığına dikkat!Sonraki Haber

Koronavirüs hırsızlığına dikkat!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!