TDVS Genel Başkanı Nuri Ünal'dan Basın Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TDVS Genel Başkanı Nuri Ünal'dan Basın Açıklaması
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in 19’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

Türk Diyanet Vakıf-Sen’in kuruluşundan itibaren, ilkeleri ve değerleri ile örnek bir sendikal hareketi ortaya koyduğunu, üyelerinden aldığı güçle yarınlara güçlü ve kararlı adımlarla gittiğini belirten Ünal, “Türk Diyanet Vakıf-Sen’e üye olmak ve üye kalmak büyük bir onurdur. Sendikamız, gücüne güç katarak, emin ve güvenilir adımlarla ve duruşundan taviz vermeden hak ettiği yere ulaşacaktır” dedi.

Ondokuz yıldır her türlü zorluklara rağmen, Türk Diyanet Vakıf-Sen’e destek veren üyelerimize şükranlarımı sunuyorum diyen Ünal şunları söyledi: “Türk Diyanet Vakıf-Sen, Kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel beyin öncülüğünde 25 Temmuz 2001 tarihinde, inançla, azimle, fedakârlıklarla ve geleceğe ümitli bakışla kurulmuştur.

Kuruluşunda, sevgi, saygı, birliktelik ve hizmet anlayışı vardır. Hizmet kolunda bulunan ve ülkemizin iki güzide kurumları olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının tamamını kucaklayarak, onların haklarını savunma anlayışı vardır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; üyesi olmaktan onur duyduğu ve bizim ilkemiz, önce ülkemiz anlayışıyla kurulan Türkiye Kamu-Sen ile birlikte, güçlü bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Üyelerinin, bütün kamu çalışanlarının ve toplumun takdir ettiği bir sendikadır. Tavrımız, çalışmamız ve her şartta dik duruşumuz karşısında, üyemiz olmasa bile, çalışanların gerçek sendikacılığı yaptığımızı beyan ettikleri ve gönüllerindeki sendika olduğu gerçeğini dile getirdikleri bir sendikadır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; gücünü sadece Diyanet ve Vakıf çalışanlarından ve üyelerinden almaktadır. Üstlendiğimiz bu ağır sorumluluk, bizleri daha çok çalışmaya sevk etmektedir. Sendikacılığı; kişisel hırsların, şahsi beklentilerin veya çalışanları yok sayarak bir yerlere mesaj vermeye alet edenlerin karşısında, ahlaklı duruşuyla öne çıkardık. Yetkili sendika olmasak ta, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikacılık yaparak, her şeye rağmen çalışanlarımızın ümidi haline geldik.

Sendikal hareket uzun soluklu ve geçmişi olan bir yapıdır. Ben yoksam tufan anlayışı ile geçmişini bir kalemde silerek, çalışanların samimi duygularını kullanmaya çalışanlar elbette hüsrana uğrayacaklardır. Geçmişine ihanet edenlerin, ne bugüne ne de yarınlara verecekleri bir şey olmayacaktır.”

Genel Başkan Ünal açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sendikacılığı hak arama yerine, çalışanların haklarını gasp etme, yok etme veya tehdit unsuru haline getirenlere karşı uyanık ve tavırlı olunması gerekir. En şerefli varlık olarak yaratılan insanın, onuru ayaklar altına alınamaz. Bize üye olmazsan, sana hayat hakkı yok tarzındaki bir sendikacılık çağ dışıdır. İlkesizliktir, ahlak yoksunluğudur. Böyle bir anlayışa zemin hazırlayan kurum idarecileri de aynı suçun ortaklarıdır.

Bizler sendikacılığı, Devletimizin geleceği, milletimizin mutluluğu ve birlikteliği, kurumlarımızın bütünlüğü ve çalışanlarımızın huzuru için bir araç olarak görmekteyiz. Kuruluşumuzdaki ilkelerden ve hedefimizden ayrılmadan, onurlu mücadelemize devam etmekteyiz. Bu zorlu, ancak şerefli yolda, Sendikamıza destek veren bütün üyelerimize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Sendikal mücadele birilerinin yaptığı gibi, masa başlarında tehditle, baskıyla, yalanla veya iftirayla yapılmamıştır. Emek verilmiştir, bu emek özeldir, önemlidir ve helal alın teri ile yoğrulmuştur. Ülkemizin her yanında, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine aynı söz ve aynı yüz, samimiyet vardır. Çıkara dayanan dostluklar veya günlük haksız sözde kazanımlara asla ve asla müsaade edilmemiştir ve edilmeyecektir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, sendikal rekabeti hizmette yarış olarak görür. İki üye fazla olsun diye, ahlaki, insani, vicdani ve temel değerlerinden taviz vermemiştir ve vermeyecektir. Bu yolu tevessül eden sözde sendikacıların da her zaman karşısında olacaktır.  Liyakatin esas alındığı, hak edenin, hak ettiğini, kendi bilgisi ve tecrübesiyle alabileceği bir düzenlemenin oluşmasının sağlanmasına yönelik gayretimiz devam edecektir.”

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, yol gösterici, uzlaşmacı ve yapıcı bir anlayışı ortaya koymaktayız. Bu mücadelemizi yıkmadan, dökmeden, yalana ve harama uzanmadan kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı, dışlayıcı ve ötekileştirici anlayışlara asla taviz vermeden onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi;

“19 yıl önce çalışanlarımıza ve milletimize hizmet aşkı ile çıktığımız bu onurlu yolda, bugün de yarın da aynı heyecanla yürümeye devam edeceğiz.

Bu duygularla, Sendikamızın 19. kuruluş yılını kutluyorum. Kuruluşundan bugüne kadar, Allah’ın (cc) rızası için, ülkemize, milletimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza hizmet etmek uğruna katkı sağlamış yöneticilerimize, temsilcilerimize ve üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel Bey başta olmak üzere, vefat eden bütün üyelerimizi ve yakınlarını rahmetle, şükranla ve dualarla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Emekli olan bütün üyelerimize huzur, sağlık ve hayırlı günler diliyorum.

Sendikamızın onurlu yürüyüşünde ben de varım diyerek, destek veren, güç katan her düzeydeki vefakâr temsilcilerimize ve kahraman üyelerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Teşkilatımızı var eden bütün arkadaşlarıma, hak mücadelesindeki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Hepsinden Allah razı olsun. 

Onurla nice 19 yıllara temennisiyle, gayret etmek, çalışmak ve mücadele etmek bizden, yardım Yüce Allah’tandır. Kıymetli üyelerimizden aldığımız güç, destek ve dualarla Türk Diyanet Vakıf-Sen hak ettiği yetkiyi mutlaka alacaktır.

Selamlarımla.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baro, Başkan Erbaş'a aba altından sopa göstermeye kalktı!Önceki Haber

Baro, Başkan Erbaş'a aba altından sopa g...

Boşuna sevinmişiz, Cuma Günü çok korkunç şeyler olmuşSonraki Haber

Boşuna sevinmişiz, Cuma Günü çok korkunç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!