Türkiye, Yanlıştan Döndü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye, Yanlıştan Döndü!
Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

İstanbul Sözleşmesinin, 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açıldığı için 'İstanbul Sözleşmesi' adıyla bilindiğini ve "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" olarak geçen sözleşmeyi imzalayan ve onaylayan ilk ülkenin de Türkiye olduğuna dikkat İbrahim Kaya, bu tarihlerde Meclis kararıyla onaylanan sözleşmenin ülkemiz için ne ifade ettiği anlaşılmadan imzalanmış olmasının sakıncalarının zamanla anlaşıldığını ancak bugün gelinin nokta da Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“İstanbul Sözleşmesi ile kadınların şiddet ve ayrımcılıktan korunması, bunun için kesin politikalar oluşturulması ve çeşitli tedbirlerin alınması ve bu konuda uluslararası işbirliğinin yaygınlaştırılması hedefleniyordu. Ancak ucube sözleşmenin İslam ahlakına ve milletin genel kabul görmüş değerlerine aykırılığı nedeniyle kadını aşağılaması, çocukların ve gençlerin ahlaki yozlaşmasına neden olması ve aile müessesesini yıpratması nedeniyle çok ciddi sonuçlar doğurmuş, bu nedenle toplumun büyük kesimi tarafından reddedilmişti!

Sözleşmenin imzalandığı tarihten günümüze kadar aile içi şiddet artmış, kadının beyanının esas alınması nedeniyle erkek yalan ve iftira ile evinden uzaklaştırılarak mağdur edilmiş, İslam kültürünün reddettiği gayriahlaki yaşantılar artmış ve arzu edilmeyen sonuçlar ortaya çıkmıştır.

 Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin pek çoğu sözleşmeden daha önce çekilmişti. Macaristan, Bulgaristan, Slovakya ve Letonya gibi ülkeler ise sözleşmeyi hiç onaylamamıştı. Rusya ve Azerbaycan hiç imza atmadı. Hıristiyan ülkeler sözleşmenin zararlı olduğunu açıkladılar. Türkiye gibi Müslüman bir ülkenin bu sözleşmeyi imzalayan ilk ülke olması ve bugüne kadar sözleşmeden çekilmemiş olması bile Müslümanlar adına utanç verici bir durumdur! Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda ve ilgili kurumlara resmi olarak yazıp; Müslüman kadın, erkek, çocuk ve gençlerin İslam ahlakından ve milletin köklü kültüründen koparılarak zararlı düşünce ve eşcinsel akımların ağına düşenler için zulüm olan bu sözleşmeden çekilmenin yararlı olacağını gerekçeleriyle açıklayıp sözleşmeden çekilmeyi talep etmiştik. Nihayet "Türkiye Cumhuriyeti adına 11.05.2011 tarihinde imzalanan ve 10/02/2012 tarihli Bakanlar kurulu kararı ile onaylanan "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereği karar verilmiştir." denilerek sözleşmeden çekildik! Türkiye büyük bir yanlıştan dönmüştür! Şimdi yapılması gereken kadınların, çocukların ve gençlerin şiddete karşı korunması ve önlem alınması için bir çalışma başlatılmasıdır. Bunun için üniversitelerin ilgili bölümlerinden kurullar oluşturulması, bu kurulların içinde Diyanet İşleri Başkanlığından da yetkililerin görev almasının sağlanarak acil yasal düzenlemeler yapılması gerekmektedir.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme yönünde irade gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!