YEDİ AYDA HAFIZ OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YEDİ AYDA HAFIZ OLDU
Bitlis Adilcevaz İlçe Müftülüğüne bağlı Hatuniye Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi gören Simanur Korkunçveren, 7 ayda hafız oldu.

Adilcevaz İlçe Müftülüğüne bağlı Hatuniye Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi gören Simanur Korkunçveren hafızlığını 7 ay gibi kısa bir zamanda tamamladı.

Hafızlığını akranlarına nispeten 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlayan Simanur Korkunçveren için Hatuniye Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda tören düzenlendi. 

Korkunçveren'ı tebrik eden İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora, "Hafızlık her insana nasip olmaz. Hafızlık; Hakk'ın kelamını baştan sona ezberlemek Allah'ın kuluna bahşedeceği en büyük nimetlerden biridir. 7 ay gibi kısa bir zamanda bu işi başarabilmek ise apayrı bir lütuftur. Bundan sebep bu genç kızımızı yürekten kutluyorum. Bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bu başarıda emeği bulunan öğrencimizin ailesini ve fedakar hocasını tebrik eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

Hatuniye kurs yöneticisi Dilber Çelik ise Korkunçveren'e hediye takdiminde bulunarak yoğun katılım sağlayan vatandaşlara Hatuniye kursu hakkında şu bilgileri aktardi:

"Halihazırda Hatuniye kursumuz; Hafızlık Kız Yatılı Kur’an Kursu olarak şuan 40 
öğrenciye eğitim imkanı sunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan 
yardımlar ile burada öğrencilerimizin her türlü beslenme, 
barınma ve kısmen giyinme ihtiyaçları karşılanmaktadır. Burada Kur’an eğitiminin yanısıra İslami İlimlerden Tefsir, Hadis, İtikat ve İlmihal dersleri de verilip -imkanlar çerçevesinde- birçok sosyal faliyet imkanı sunulmaktadır.

2015 yılından itibaren Kur’an hizmetini sunan Hatuniye Kursumuz, şuana kadar hem ilçe halkından olan hem de çevre illerinden olan otuza yakın hafız çıkarmış ve yüzlerce kişiye 
Kur’an eğitimi yanında dini eğitim imkanını sunmuştur ve İnşallah bu hizmetini artırarak devam edecektir."

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü müstahakkını buldu!Önceki Haber

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü müstahakkını...

Cumhuriyet gazetesi, hafızlık törenini hedef aldı!Sonraki Haber

Cumhuriyet gazetesi, hafızlık törenini h...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!