Sait Çamlıca

Sait Çamlıca

Mail: saitcamlica@gmail.com

Afrin Zaferi Güncellenmiş Ayetlerin Zaferidir

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kuran ayetlerinin yorumlarının güncellenmesi gerektiğini, İstiklal Marşı Şairimiz merhum Mehmet Akif ERSOY’un ‘Doğrudan doğruya Kuran’dan alarak ilhamı, Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam’ı’ mısralarıyla birlikte söyleyince, yeni bir tartışma başladı. ‘Kuran güncellenir mi güncellenemez mi?’ tartışması uzun sürecek bir tartışma olacak. Bana kalırsa Dershane tartışması ile güncelleme tartışması aynı amacın araçlarıdır. Dershane tartışmasıyla ipi yurt dışında olan eğitim tüccarları deşifre edildi, güncelleme tartışmasıyla din tüccarları deşifre edilecek. ‘Recep Tayyip Erdoğan Kuran’ı değiştirmeye çalışıyor’ propagandası yapmaya çalışan alçakları ciddiye almıyorum ama geçmişi de unutmadım.

28 Şubat sürecinde sarıklarını başlarına koyarak gezmeyi korkup, sarıklarını ellerinde ki sarık valizlerinde saklayanların, ümmete yeniden ümit aşılamış olan ve yüz yıl sonra milleti ve ümmeti ayağa kaldıran Cumhurbaşkanımıza karşı ayaklanma imasında bulunmaları tam bir ahlaksızlık. FETÖ’nün başına gelenlerden ders almış olmalarını umuyorum. Dershane tartışması başladığı zaman ‘FETÖ ekibinin derdi eğitim değil eğitim tüccarlığıdır’ diye defalarca yazdım. Bu adamların derdi de din değil, din tüccarlığıdır.

Kendilerini İmamı Azam’a benzetip, kendilerini eleştiren Recep Tayyip Erdoğan’ı zalim Emevi sultanlarına benzetme kurnazlığını yapanlar, kendilerini çok akıllı sanıyor ama unuttukları bir şey var: FETÖ tartışmasında hem devlet uyandı hem milletin gözü açıldı.

Kuran Güncellenir mi?

Kuran’ın tek bir ayeti ile eskimedi eskimeyecek. İnsanlık hangi yüzyılı yaşarsa yaşasın, Kuran’ın tek bir harfi değişmeyecek. Güncellenecek olan şey, yaşadığımız çağa verdiği mesajdır. Müslümanlara düşen görev, Allah’ın ayetlerini önce anlamak sonra anladıkları üzerine düşünmektir. Tek başına işin içinde çıkamadığı zaman, istişare edip ortak bir karara varmaktır.

Afrin Zaferi ve Güncellenmiş Ayet

Bu yazıyı 18 Mart 2018 tarihinde yazıyorum. Yani, hem Çanakkale savaşının yıldönümü, hem de Afrin operasyonunun başarı ile sonuçlandığının, bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandığı gün.

Batı bize yıllarca İnsansız Hava Aracı (İHA) vermedi. Neden vermediğini herkes biliyordu ama elden gelen bir şey yoktu. Ne zaman ki devletimiz kendi İnsansız Hava Araçlarını yaptı, operasyon gücüne güç katmış oldu. Bir milletin başına gelebilecek en büyük felaket, ülkesini ve topraklarını korumak için düşmanın silahına muhtaç olmasıdır. Muhtaç olmayan bir devletimiz var şükürler olsun.

Afrin operasyonu hakkında ileride kitaplar yazılacak, filmler ve diziler çekilecek. Ancak ben başka bir noktaya dikkat çekmeye çalışacağım. Afrin zaferi, devletimizin dirayeti, askerlerimizin kahramanlıkları kadar, güncellenmiş ayetler olan Milli Tank, Milli Piyade Tüfeği, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Araçlarımız (SİHA) sayesinde kazanıldı.

‘Kuran ayetleri güncellenemez’ diyenleri dinleseydik, savaş için Milli Tank, Milli Tüfek, İHA veya SİHA yapmamıza gerek kalmazdı. Besili atlar besleyip (Enfal 60) savaş hazırlığı yapardık.

İHA ve SİHA’larımız güncellenmiş ayetin tefsiridir…

Ne demek istediğimi kısaca özetleyeyim:

Bedir savaşından sonra nazil olmuş surelerden olan Enfal suresinde, savaş için besili atlar hazırlayın emri var. Bildiğiniz ve bilmediğiniz düşmanlarınıza karşı hazırlıklı olun deniyor ayette.

Onlara (düşmanlara) karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve cihad için bağlanıp beslenen atlar hazırlayın, onunla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah’ın bildiği (düşman) kimseleri korkutursunuz. Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, siz asla haksızlığa uğratılmazsınız (Enfal / 60)

Ayetin ne dediğini anlamak için Arapça bilmek veya bir meale bakmak yeterlidir. Ancak Müslüman feraseti, ayetin ne dediğini anladıktan sonra ne demek istediğini de düşünüp ‘asrın idrakine’, ihtiyacına güncelleme yapmak zorunda. Allah kendi kelamı, söyledikleri üzerine düşünmeyi Farz kılmıştır.

Allah, hem bize hem yeni yetişen nesillerimize, Kuran ile çağı okumayı, çağa ışık tutmayı nasip etsin.

Allah yedi düvele karşı kazandığımız Çanakkale zaferi gibi, Afrin zaferi gibi, nice zaferler kazanmayı nasip etsin.

 

Sait ÇAMLICA

Facebook Yorum

Yorum Yazın