Sait Çamlıca

Sait Çamlıca

Mail: saitcamlica@gmail.com

Cemaatler biterse İslam bitermiş!

Son zamanlarda sık sık dilimde olan bir dua var. ‘Allah sonumuzu hayretsin’…

Bu duayı yapıyorum ancak biliyorum ki Allah kimseye zulmetmez. Verdiği aklı kullanmayan, Kuran’ı rehber edinmeyenler pislik içinde debelenip dururlar. Yaptıkları hatalardan ders almayanlar aynı hataları tekrar edenler aynı sonuçları yeniden yaşamak zorunda kalırlar. Allah sonumuzu hayırlı edecek, biz aklımızı başımıza alır, Kuran’ın rehberliğinde geleceğimiz için çalışırsak.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden daha 1 yıl geçti. İslam’a hizmet kılıfı altında milletin gençlerini kandıran, milletten topladığı paralarla milletine ihanet eden bir hain sürüsünün yaraları henüz sarılamadı. Buna rağmen birileri kalkıp ‘Cemaatler biterse İslam biter’ diyebiliyorlar. Türkiye’nin en güçlü en çok parası olan en çok taraftarı olan cemaati bitince İslam’ın kaybı mı oldu? Tam aksine milletin gözü açıldı. Evladını ve parasını emanet edeceği kişileri seçme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini öğrendi.

ABD ‘cemaatleri bitirin’ demiş!

‘Cemaatler biterse İslam biter’ diyenlere paralel olarak medyaya ‘ABD cemaatleri bitirin talimatı verdi’ diye bir haber düştü. Bu paralelliğin tesadüf olmadığını düşünüyorum ama konumuz bu değil. Bu haberi doğru kabul edenlerin aklına şaşarım. Yüzyılın en büyük fitneci cemaatinin liderini, yıllardır koynunda beseleyen ve koruyan ABD, diğer cemaatleri bitirme emri verecekmiş.

Peygamber ölünce İslam bitti mi?

Cemaatler biterse İslam biter’ diyenlere, Peygamberimizin ölümünü kabullenemeyen Sahabeye, Hz.Ebubekir’in verdiği cevabı hatırlatın. ‘Kim ki Muhammed’e tapıyorsa, bilsin ki, Muhammed ölmüştür. Kim ki Allah’a ibadet ve kulluk ediyorsa bilsin ki, Allah Hayy’dır, ölümsüzdür.’

Sonra da Ali İmran suresinin 144.ayetini okur Hz. Ebubekir.

‘Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim gerisin geriye dönerse, Allah’a hiçbir zarar veremez. Allah, şükredenleri mükâfatlandıracaktır.’

Peygamberimiz Hz. Muhammed ölünce İslam bitmemiş. ‘Cemaatler biterse İslam biter’ diyenlere Hz. Ebubekir’in diliyle cevap vermek gerekirse şöyle demek lazım:

‘Kim ki şeyhine / cemaatine tapıyorsa, bilsin ki, şeyhler ve cemaatler ölümlüdür. Kim ki Allah’a ibadet ve kulluk ediyorsa bilsin ki, Allah Hayy’dır, ölümsüzdür.’

İslam’ın koruyucusu Allah’tır.

Allah ‘Hiç şüphe yok ki, Kur’ân’ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız’ (Hicr.9) diyor. Allah kendi dinini kendisinin koruyacağını söylerken, cemaatler biterse İslam biter demeye nasıl cesaret ediyorlar? Nasıl bir akıl tutulması yaşıyorlar?

İslam’ın cemaatlere ihtiyacı yok, cemaatlerin İslam’a ihtiyacı var. İslam muhtaç olan değil, muhtaç olunandır. Tarihte birçok tarikat ve cemaat, liderleriyle beraber unutuldu. Birçok devlet geldi geçti. Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlı tarihten silindi ama İslam hala insanlığın tek umudu olmaya devam ediyor. Çünkü İslam’ın koruyucusu Allah’tır.

‘Cemaatler biterse İslam biter’ diyenlerin yaptığı, cehalet veya gafletten çok daha öte bir şey. Tam millet uyanırken yeniden uyutmaya çalışıyorlar. Aklı başında sandığımız, eli kalem tutan birçok kişinin bu koroya katılmış olması, akla birçok soru getiriyor. Burnuma pis kokular geliyor ama ben yine kokutmayayım ortalığı.

Dilimde hep o dua: Allah sonumuzu hayretsin!

Makale Yorumları

  • Abdullah01-07-2022 12:50

    YAZINIZIN SONUNDA “BURNUMA PİS KOKULAR GELİYOR AMA BEN YİNE KOKUTMAYAYIM ORTALIĞI” YAZMIŞSINIZ. BİR TÜRLÜ O KOKULARDAN UZAKLAŞAMIYORSUNUZ. RESULULLAHIN VARİSLERİ ALİMLER VASITASIYLA İSLAMI KORUYAN ALLAH C.C. SİZİN GİBİ ŞER ÜZERE OLAN BİRİNİN SONUNU HAYRETMESİ RABBİMİZE AİTTİR. İNŞALLAH DEVLETİNE YÜK OLMADAN EHLİ SÜNNET AKAİDİNİ MÜSLÜMANLARDA TAZE TUTMAYA ÇALIŞAN EHLİ İLİMLERE BİR FAYDANIZ DOKUNUR DA SONUNUZ HAYR OLUR DUASINDAYIM.

Facebook Yorum

Yorum Yazın