Adnan Zeki Bıyık

Adnan Zeki Bıyık

Mail: dokuzsekiz16@hotmail.com

Hayatımda Hiç Camiye Gitmedim

“Hayatımda Hiç Camiye Gitmedim”

Karabük’ün Eflani diye şirin bir ilçesi var, oraya beni bir programda müzik dinletisi sunmam için davet ettiler, milli ve dini kültüre katkı kabilinden gittim. Güzel bir program hazırlamış Eflani Müftülüğü. Ben de birkaç eser seslendirdim. Program bitiminde akşam yorulan personele motivasyon ve ruhlara teselli olsun için bir de konser verdim. Pek keyif aldılar ve dua ettiler. Herkes huzurluydu. Bu bahsi kapatmadan belirtmek isterim. Müftülük personeli o kadar güzel aşkla şevkle işini yapıyordu ki çok takdir ettim. Başlarında da yine kendileri gibi işini severek yapan felsefeci bir müftüleri var. Dr. Saim GÜNGÖR. Bilvesile kendisine de hizmetlerinden ve bize olan alakasından dolayı buradan teşekkür etmek isterim.

Nimet Hanım Konağı

******

Safranbolu’da bir gece kalıp şehri kızımla gezip gitme kararı almıştık. Nimet Hanım Konağı diye bir yeri internetten araştırdık ve rezervasyon yaptık. Fatoş Hanım ve Metin Bey çiftinin işlettiği şirin, huzurlu bir konak.

Konağa gelen misafirler sanki kendi evinde kalıyormuş gibi o kadar rahat ediyorlar ki gürültüden, trafikten, kavgadan stressten uzan enfes bir zaman dilimine geçiş yapıyorsunuz, ayakkabı ile içeri girilmiyor. Her köşede nostaljik bir aksesuar, anılarla süslenmiş bir malikâne… Bahçesi hakeza renk renk çiçekler bu mis gibi kokan çiçeklerin arasında enfes bir sabah kahvaltısı yapıyorsunuz.

Gecesinde hani kendi evimiz gibi ya, benim teşkilat arabamda olduğu için hem Konak sahiplerimize hem de misafirlere bir sanat müziği konseri verdim. Nefis bir geceyi birlikte deruhte ettik. Sesi duyan bir grup konağa geldi onlar da geceyi konakta geçirdiler. Üstelik bu ekibin Çorumlu olması da bize ayrı bir sürpriz oldu. Neticede onlar da bu canlı müzik dinletisinden çok keyif aldılar. Tüm dostlarıma, okuyucularıma bu konağı öneririm.

Güler Yüzlü Bir Din Adamı BAYRAM Hoca

*****

Gündüz Safranbolu’da gezerken eskiden bir Rum Kilisesi olan şimdilerde Cami olan mimarisinden çok etkilendiğim Ulu Cami’nin içinden bir tanıtım video yayını yaptım. Yayını beni de facebook’tan takipçim olan caminin İmamı Bayram Hoca da izlemiş. Benimle yüz yüze görüşmek, tanışmak istemiş telefonla arayıp bana ulaştı, kendisine camiye gelemeyeceğimi ama arzu ederse kendisinin konağa gelebileceğini söyledim.

Biz mûsikî icrasında bulunurken elinde bir Safranbolu lokumu ile çıkıp gelen Bayram Hoca (Bayram BOZKURT) ile orada tanıştık. Tüm konak sakinlerini hocamızı tanıttım.  Çok güler yüzlü, nahif bir yapısı vardı, insanları cehenneme sokan bir din adamı değil de tıpkı Aziz Peygamberimiz gibi rahmet ve iyilik yayan bir kişiliği vardı.

Başta ben olmak üzere tüm misafirler hocamızdan çok etkilendik. Ona bizi ziyaretinden dolayı bir eser armağan ettim. Teşekkür etti ve “Hocam yarın Cuma malûm, cuma namazında halkımıza vaaz eder misiniz” dedi. Ben de lisan-ı münasiple affımı istedim başka zaman dedim.

Bayram Hoca müsaade istedi, ben ayağa kalktım onu kapıya kadar uğurladım ve kendisine de bunu “Siz olduğu yerden değil kapıya kadar uğurlanacak bir din adamısınız” dedim. Konak sakinlerinden biri şu anlamlı cümleyi kurdu “Hayatımda hiç camiye gitmedim ama yarın Cuma namazına gideceğim” dedi. Bu cümle üstüne ben de çok etkilendim, ertesi günü Cuma vaazına çıktım.

Burada o şahsa o cümleyi söyleten, Bayram Hocamızın güler yüzü, kimseyi ötekileştirmemesi, Onun bir mekâna giderken çam sakızı kabilinden bir minik hediye götürmek suretiyle âlicenap davranması, belki benim hocamızı kapıya kadar uğurlayıp Ona azami hürmet göstermem, vs

Yukarıda görüldüğü üzere, kin, nefret, düşmanlığın hızla arttığı bir zamanda, siyaset vesair dünyevi kaygılarla birbirimizi yediğimiz, birbirimizi cehenneme sokup kendimiz sanki cennetten tapu almışçasına kendi insanımızı gavur, kâfir, hain vesair ötekileştirici sıfatlarla yargıladığımız bir zamanda, yüreklere su serpen, gönüllerde ve dimağlarda “Ne güzel insan” dedirten, yaratılanı Yaratan da dolayı sevmeye çalışan gerçek bir din adamı olan Bayram Hocaya köşemden bir kez daha teşekkür etmeyi kendime görev addediyorum.

Güzel dinimizin böyle sosyal, güler yüzlü, insan ve doğa sevgisi zirve yapmış din hizmetkârlarına ihtiyacı var, adın gibi hem dünyada hem ötelerde bayram edesin. Teşekkürler Bayram Hoca,

Teşekkürler Eflani’nin güzel insanlar...

Teşekkürler huzurun ve içtenliğin mekânı Nimet Hanım Konağı.

*****

Eflani'den çıktık yola

Ol Safran'da verdik mola

Nimet Hanım Konağında

Fatoş, Metin BAYRAM ola

Allah’ın sevgisi üstünüzden eksik olmasın kıymetli okurlarım.

ADNAN ZEKİ BIYIK

Facebook Yorum

Yorum Yazın