A.Raif ÖZTÜRK

A.Raif ÖZTÜRK

Mail: araifozturk@hotmail.com

SADECE MEÂL YETER diyen zavallılara!...

Malûmunuz olduğu gibi, son zamanlarda birtakım proje meâlciler türedi ki evlere şenlik. Üstelik te o kadar da câhiller veya milleti saf ve ahmak zannedecek kadar da zavallılar ki, tavsiye ettikleri meallerin, onların tezlerini ânında çürütebileceğini bile fark edemiyorlar. 
“Proje” dememin de elbette çok önemli bir sebebi var. 
Çünkü Müslüman halkı sapıtmanın ve yanlışa sevk etmenin, kendi şahıslarına hiç faydası yok. Sadece, onları piyasaya sürenlerin işlerine yarayacak faaliyetler bunlar. 
Müslüman halkın bir kısmını, hatta hem araştırma yapamayacak kadar tembel, hem de sadece MEÂL safsatasına inanmaları halinde namaz mükellefiyetinden, bir takım sünnet ibadet mükellefiyetlerinden kurtulmayı düşünecek kadar da tembel Müslümanları kandırıp, bir cephe oluşturulacak. Sonra da iç çekişmelere zemin hazırlanacak. Osmanlı İmparatorluğu bile, böyle sinsi İngiliz tuzaklarıyla BÖL-PARÇALA, birbirileriyle çekiştirilerek zayıf düşürülmedi mi?... (İslâm âlemini bölmek için görevlendirilip, [1888-1935] Arabistan’da imamlık yapan İngiliz ajan: Edward Lawrence hatırlayınız.) 
Uzun vadeli bir proje olan bu mealciler, FETÖ iflas edince inadına bile olsa taraftar bulabilmişler. 
Neyse; bu tabloyu hepiniz takip ettiğiniz için, ben sadece onların (sözde) savunduğu MEÂLLERDEN, bu sapkın tezlerinin nasıl çürütüldüğünü, sizlerle birlikte mütâlâa etmek istiyorum. Bu delillerden sadece birisi bile yeterli olduğu halde, biz işi sağlam tutalım.
İşte birkaç âyet meâli: 
Âl-i İmran, 31. Âyet: “(Ey Resûlüm!) De ki: Eğer Allâh’a muhabbet ediyorsanız (O’nu seviyorsanız), bana tâbî olunuz ki Allâh da sizi sevsin ve günahlarınızı mağfiret buyursun. 
Nisa, 64. Âyet: Biz hangi peygamberi gönderdiysek, Allah'ın izniyle kendisine itaat edilsin diye gönderdik.
Nisâ, 69. Âyet: “Kim Allâh’a ve Resûl’e itâat ederse, işte onlar, Allâh’ın kendilerine nîmet verdiği peygamberler, sıddîklar, şehîdler ve sâlihlerle berâberdir.” 
Nisa, 80. Âyet: Kim, Peygamber'e itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. 
Tegâbun, 12. Âyet: Hem Allah'a itaat edin, hem Peygambere itaat edin. Yüz çevirecek olursanız, elçimize düşen, açıkça bildirmekten ibarettir.
Haşir, 7. Âyet: … ..Peygamber size ne verdiyse alın; neyi yasakladıysa ondan da kaçının. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın cezası pek çetindir.
Necm, 3.-4. Âyetler: O (Muhammed) keyfine göre de konuşmaz. O ancak kendisine vahyolunanı söyler.
Ahzap, 36. Âyet: Allah ve Resulü bir işte hüküm verdiği zaman, ne bir mü'min erkeğin, ne de bir mü'min kadının, o işte başka bir seçeneği olmaz. Allah'a ve Resulüne isyan eden ise apaçık bir sapıklığa düşmüştür.
Muhammed, 33.Âyet: “Ey îmân edenler! Allâh’a itâat edin ve Peygamber’e itâat edin ki amellerinizi boşa çıkarmayın!” 
Nûr, 52. Âyet: “Kim ki Allâh’a ve Resûlü’ne itâat eder ve Allâh’tan korkup O(nun azâbı)ndan ko¬runursa, işte onlar, kurtuluşa erenlerdir.”
Hac, 67. Âyet: “Biz her ümmete kendi dönemlerinde uyguladıkları özel bir ibadet yolu belirledik. Öyle ise onlar, din işinde aslâ sana muhalefet etmesinler.”…
Enfâl, 46. Âyet: “Allâh’a ve Resûl’e itaat edin! Birbirinizle çekişmeyin! Yoksa korkuya kapılırsınız da(güç, kuvvet, devlet ve sâhip olduğunuz nîmetler elinizden) gider.” Tevbe, 63. Âyet: “Onlar bilmiyorlar mı ki, Allah ve Resulüne kim karşı koyarsa, onun için sürekli kalmak üzere Cehennem ateşi vardır? Asıl büyük rezillik de budur.”
Muhterem dostlarım.
Yüce Rabbimizin çok net olan Kur’ân meallerindeki emirlerini bizzat gördünüz. Üstelik te sadece bir Âyette değil, ısrarlı bir şekilde emredildiğinin 13 âyetini ben bile arz edebildim.
“Hz. Muhammed’e (SAV) İTÂATİN, ALLAH’IN cc NET EMRİ” olduğuna bizzat şâhit oldunuz. Onların tezlerinin tutarsız olduğunu da gördünüz. Allah kelâmından başka söze ne hâcet… 
Ancak bu gerçekleri; o proje zavallılarının gözlerine dayasanız da, hatta gözlerine soksanız da onları değiştiremezsiniz. Çünkü onlar aynen, Osmanlıyı parçalamak için Arabistan’da imamlık bile yapan İngiliz ajan Edward Lawrence gibi, görevlerini yapıyorlar. Üç kuruşluk dünya menfaati için, (âyetlerde gördüğünüz gibi) Âhiret hayatlarını mahvediyorlar…
•    Bu konuyu kaleme almamızın sebebi ise işlerinin yoğunluğundan ve dersleriyle meşguliyetlerinden dolayı, bu gerçekleri araştırıp, bu doğruları öğrenme imkânı bulamayan saf ve temiz vatandaşlarımıza, o tuzaklara düşmemeleri ve onlara gerekli net cevapları verebilmeleri için yardımcı olmaktır.
Çünkü onların; “sadece Âyetler ve meâller yeter. Hadîs ve Sünnetlere gerek yok” diyen sapkınlara, işlerinin yoğunluğundan ve dersleriyle meşguliyetlerinden dolayı, bu gerçekleri araştırıp, bu doğruları öğrenme imkânı bulamayan saf ve temiz vatandaşlarımızın, uyanık ve bilinçli olmalarına yardımcı olmaktır. 
Kur'an, bütün ihtilâfların çözümü için, çok net olarak Hz. Muhammed’e sav hakemlik görevi verirken, bizleri de ona tam bir teslimiyetle itaat etmekle yükümlü kılıyor.
•    Halk olarak bizler uyanık ve bilinçli olursak, onlar hiç kimseyi asla saptıramazlar. Vesselâm…

Facebook Yorum

Yorum Yazın