Koronavirüsten hayatını kaybedenler için 1 milyon hatim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüsten hayatını kaybedenler için 1 milyon hatim
Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi, tüm Türkiye’de koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlar ve virüsten tüm insanlığın kurtulması için “vakit dua vakti” sloganı bir milyon hatim çalışması başlattığını duyurdu.

Tüm insanlığı etkileyen bu salgın ile beraber kimliğimizi hatırlamanın çok daha fazla önem kazandığını ifade eden Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, "Salgın ortaya çıktığı ilk günden itibaren insanlık için büyük bir tehlike haline geldi. Dünyada yaşam durma noktasına geldi. Türkiye’de görüldüğü günden itibaren hızlı bir şekilde yayılmış olan bu hastalık, ülkemiz için ciddi bir sağlık tehdidi haline gelmiştir." dedi.

Tüm vatandaşları hayırlı çalışmaya davet ediyoruz

Virüse karşı hatim çalışması başlatıldığını vurgulanan ÇELİK, "Anadolu Gençlik Derneği olarak Tüm Türkiye’de Koronavirus salgını sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve virüsten tüm insanlığın kurtulması için, hayat ve şifa kaynağımız olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim okuyarak bir milyon hatim çalışması başlattık. Bütün vatandaşlarımızı bu hayırlı çalışmaya davet ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Vakit dayanışma vakti

Yirmi yaş altı gençlerimizin evde olmasını bir fırsat bilmek gerektiğini ifade eden Liseler Komisyonu Başkanı Yusuf Sadra ÖZEN: Sıkıntılardan ders çıkarmak insanoğlunun en kadim görevlerindendir. Gençlerimizin evde olması aile bağlarımızı kuvvetlendirmek birlik beraberliğimizi sağlamlaştırmak açısından bulunmaz bir nimet. Bu süreçte ebeveynlerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Şimdi hep beraber sabretmeyi ve şükretmeyi arttırma vakti.

Hatim duası Kadir Gecesi’nde yapılacak

Koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlar ve virüsten tüm insanlığın kurtulması için 1 Milyon Hatim Kampanyası başlattık. Okunan hatimlerin duasını 19 Mayıs'ta Kadir Gecesi’nde yapacağız. “Vakit Dua Vakti” sloganıyla çıktığımız bu yolda 1 Milyon hatime uluşmayı hedefliyoruz. Çorbada benimde tuzum bulunsun diyen vatandaşlarımız agdhatim.com üzerinden katılım sağlayabiliyorlar."

Yapılan açıklama, “Anadolu Gençlik Derneği olarak bu hastalığın bir an önce bitmesini başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın bu hastalıktan kurtulmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.”  temennileri ile sona erdi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Yeni Akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Müftü Atama Kararları Resmi Gazete'deÖnceki Haber

İl Müftü Atama Kararları Resmi Gazete'de

Başkan Ali Erbaş'tan Ramazan AçıklamasıSonraki Haber

Başkan Ali Erbaş'tan Ramazan Açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!