26 Hafız Görkemli törenle icazetlerini aldılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Denizli İlmi Araştırmalar ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı İbrahim Uslu’nun himayelerinde yetişen 26 hâfız, Karşıyaka Mahallesi Hasan Göngür Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen görkemli merasimle icâzetlerini aldı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Merasime,Vakfın Onursal Başkanı Hâfız İbrahim Uslu’nun yanı sıra, Vakıf  Başkanı İbrahim Bereketoğlu, Cübbeli Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Abdülmetin Balkanlıoğlu, çeşitli illerden ve ilçelerden gelen birçok değerli isim ile binlerce vatandaş katıldı.İcazet programı Sahabiye Cami Müezzini Hafız Mustafa Koçyiğit’in Kur’an-ı Kerim tilaveti başladı.

Vakfın Onursal Başkanı Hafız İbrahim Uslu selamlama konuşmasında, “Bu mutlu günümüzde merasimimize teşrif eden tüm Kur’an Sevdalı misafirlerimize hoş geldiniz.” dedi. Her müslümanın evini Kur’an medresesi yapması gerektiğini ifade eden Başkan Uslu, “Elhamdülillah, vakfımızın Ehli sünnet vel cemaat yolunda, Rabbini tanıyan, kendini bilen milli ve manevi değerlerle yetişmiş insanlara kazandırmaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, “Değerli büyüğüm İbrahim Uslu hocamızın varlığı ve yaptığı hizmetleri takdire şayandır. Denizli ve ülkemiz için çok önemli yere sahiptir. Bu gün hocamın mahiyetinde yetiştirdiği talebelerin icazet törenine katılmak bizleri mesut ve bahtiyar etmiştir.”  dedi.

İbrahim Uslu hocanın yıllar aldığı vazifeyi en iyi şekilde yapmak için gece-gündüz çalıştığını dile getiren Cübbeli Ahmet Hoca, “Sahabiye İslami İlimler Külliyesi’nin kısa zamanda bitirilerek, İslam ümmetine hayırlı hizmetlerde bulunacaktır. Bu hayır kervanında sizlerin ve bizlerin destekleri sayesinde bu ilim ve hizmet eserini kısa zamanda faaliyete geçecektir. Bu ilim yurdunda nice hafızlarımızın yetişmesine vesile olmak ayrıcalıktır” ifadelerini kullandı. 

 Merasimi teşrifleri ile şenlendiren 13.  ila 22 yaşlarındaki 26 hafızın gönülleri mest eden Kur’an tilavetiyle devam eden tören; Abdülmetin Balkanlıoğlu’nun  kapanış konuşması sonrası hatim duası yaparak, icâzetname ve hediyeleri takdim edildi.

Program sonunda Aktepe Mahallesinde Sahabiye Camii yanına inşa edilecek, “Sahabiye İslami İlimler Külliyesi” temel atma törenine geçildi. Merasim için kapalı spor salonuna akın eden binlerce vatandaşa temel atma töreni sonrası Denizli İlmi Araştırmalar ve Hizmet Vakfı tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur\'an Kursu Öğreticileri Başbakan\'dan Müjde BekliyorÖnceki Haber

Kur\'an Kursu Öğreticileri Başbakan\'dan...

İşitme Engelli Öğrenciler\'den Vali Düzgün’e ZiyaretSonraki Haber

İşitme Engelli Öğrenciler\'den Vali Düzg...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!