İzmir 46 Hafızıyla Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buca Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursu 46 Hafızıyla ilk icazet merasimini gerçekleştirdi.

Buca Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursu 22 Mayıs 2022 pazar günü ilk icazet merasimini gerçekleştirdir. Program Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursu Öğrencisi (Menderes Gölova Cami İmam hatibi) ve 2017-2018 Liselerarası Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışma Birincisi Hafız Semih GÜNEŞ'in açılış Kur'an-ı Kerimi okumasıyla başladı. 

Buca İle Müftüsü Kemal Demirelin açılış konuşmasında; "2017 yılında 25 öğrenci ile eğitime başlayan Ayyıldız hafızlık Kur'an Kursu 2022 yılı itibari ile 94 öğrenci ile eğitime devam ediyor.  Bugüne kadar 52 hafız yetiştiren kursumuzdan bugün 46 hafız icazet alacak. Kur'an'ı ezberleyen, ezberlediğini anlayan, anladığını yaşayan bir nesil için gayret ediyoruz"dedi.

İzmir İl Müftüsü Salih Sezik yaptığı konuşmada,  Üstad Necip Fazıl'ın diliyle ''Yürekli insan dava adamıdır'' gençler, hafızlar...  Mevlana'nın diliyle ''atlas bir kumaş''...  Abdullah Nasırlı Hocamızın diliyle ''Eşrefi ümmet olanlar hafızı Kur'an olur; Hafızı Kur'an olanın, hafızı Kur'an olur''   diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirerek hafızları, hafızları yetiştiren hocalarını ve bu hizmete gönül veren dernek yönetimini gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum dedi. 

Diyanet işleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Sayın Fatih Kurt yaptığı konuşmada “Biz, Kur'an’a hasret yaşayan değil, kulağının pasını ezanla, Kur'an’la silen bir milletin evladıyız. Okuduğumuz, dinlediğimiz, ezberlediğimiz, çocuklarımıza ezberlettiğimiz işte bu Kur'an, Yüce Allah'ın bizlere bir lütfu ve ikramıdır diyerek ömürlerinin en güzel anlarını Kur'an’a vakfeden genç hafız kardeşlerimizi ve ailelerini tebrik ederek” konuşmasına son verdi. 

Program alkışı içerisinde İl Müftüsü Salih Sezik, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptılar.

Yıkıkemer Camii İmam Hatibi&Ayyıldız Kur'an Kursu Öğreticisi Hafız Muhammed Karabacak, Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursu Öğreticilerinden Kurra Hafız Yusuf DÖNMEZ, Yıkıkemer Camii İmam Hatibi Hafız Osman ÖZCAN kaside , Hacı Fatma Tatari (İlahiyat) Camii İmam Hatibi Hafız Enes HAMDEMİRCİ, Hacı Mutafa Gültekin Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet YÜKSEL, 1994 Türkiye Hafızlık Yarışması Birincisi İzmir Dini Yüksek İhtisas Müdürü Hafız Ahmet Şamil OK, Programa okuyucu olarak Konak Hisar Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Selim MENTEŞELİ kur'an tilavetlerinde bulundular. Program Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt'un duasıyla son buldu. 

Daha sonra 46 hafız için ödül törenine geçildi. Öğrencilere ödül olarak, icazet belgesi, İlmihal ve birer çeyrek altın verildi. Ayrıca 2022 ortaokullararası Genç Muhafizlar Hafızlık yarışmasında Türkiye Dördüncüsü olan Talha Yıldırım Kur'an Kursu yöneticisi Ramazan Akçelik çeyrek altın, ilçe Müftüsü Kemal Demirel ve Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursu dernek başkanı Yücel Erdoğan tarafından yarımşar altınla özel olarak ödülledirildi.  

Pogramda Buca İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt,  İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Buca İle Müftüsü Kemal Demirel, çevre ilçelerden katılan İlçe Müftüleri, ödül takdiminde eşlik ettiler. Yıkıkkemer Camiinde icra edilen İcazet programı öğle namazının edası ve katılımcılara ikram ile cami programı son buldu.

Daha sonra yaklaşık 150 öğrenci, aileleri ve öğreticilerle beraber Piknik alanına geçildi ve öğrenciler gün boyunca doyasıya eğlendiler.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Din görevlisi Tuncay Gündoğdu vefat ettiÖnceki Haber

Din görevlisi Tuncay Gündoğdu vefat etti

27.05.2022 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

27.05.2022 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!