Din gönüllülerimiz model alınan kimselerdir’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Din gönüllülerimiz model alınan kimselerdir’
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Ali Güneçıkan, “Din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Ali Güneçıkan, “Din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir” dedi.

Kahramanmaraş Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Ali Güneçıkan, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında din görevlilerinin güzel ahlakı ve yaşantılarıyla toplumda örnek alınan şahsiyetler olduğunu belirten Güneçıkan, “Yüce Dinimizin evrensel tebliği ve mesajları tüm topluma camilerimizden iletilir. Günde beş vakit olmak üzere, cuma ve bayram namazlarıyla, Allah’a secde edilen camiler, sevgi ve samimiyet duygularının, birlik ve beraberlik bağlarının kuvvetlendiği mekânlardır. Asli fonksiyonlarının dışında camiler aynı zamanda; kültür merkezi, ibadet yeri, tarih ve geleneklerimizin yaşatıldığı kutsal mekânlardır. Camilerimizi şenlendiren, anlam katanlar ise din görevlilerimizdir. Ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca hizmet veren din görevlilerimiz uzlaştırıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızı aydınlatırken aynı zamanda sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Necip milletimiz geçmişten günümüze cami ile mescitlerin yapılması ve yaşatılmasına, din görevlilerimizin ise güzel ahlakı ve yaşantılarıyla toplumumuzda örnek alınacak şahsiyetler olarak yer almasına büyük hassasiyet göstermiştir” dedi.

 

“CAMİLER VE DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER”

2018 yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası’nın temasının “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlendiğini dile getiren Başkan Güneçıkan, “Öteden beri mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir. Kadın-erkek, genç-yaşlı, fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan; muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir. Din görevlilerimiz insanları yargılamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden sevgi, saygı, hak-hukuk, hoşgörü ve empati esaslarına dayanan bir din hizmeti anlayışıyla hareket etmektedir. Buradan baktığımızda, Başkanlığımızda din görevlilerinin aşk ve heyecanlarını sürekli koruyarak kalplerini diri, zihinlerini duru, bilinçlerini şuurlu tutmak, yürütülen din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, örnek projeleri tespit ederek yaygınlaştırmak, din görevlilerinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Bu vesileyle, ülkemizin en ücra köşesindeki mihrap görevlisinden yeryüzünün en uzak noktasında görev yapan din gönüllüsü kardeşlerime kadar mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde deruhte edilmesi için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur’an Kursları çocuk sesleriyle şenlendiÖnceki Haber

Kur’an Kursları çocuk sesleriyle şenlend...

Kötü bir günde ilk adımı fedakar din gönüllüleri atacaktırSonraki Haber

Kötü bir günde ilk adımı fedakar din gön...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!