Diyanet İşleri Başkanlığının Faiz Geliri Yoktur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER-Diyanet İşleri Başkanlığının faiz geliri olduğu iddiasına da değinen Kurtulmuş, hizmet ve faaliyetlerinde yasa gereği hiçbir şekilde faiz geliri elde etmeyen bir kamu kuruluşu olduğunu belirtti.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ FAİZ GELİRİ YOKTUR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili isnat edilen bazı sorulara cevap verdi...

"Diyanet İşleri Başkanlığının faiz geliri olduğu iddiasına da değinen Kurtulmuş, hizmet ve faaliyetlerinde yasa gereği hiçbir şekilde faiz geliri elde etmeyen bir kamu kuruluşu olduğunu belirtti."

Ayrıca Haiti depremiyle ilgili toplanan yardım paralarının bu ülke için kullanıldığını söyleyen Kurtulmuş, bu yardımların da Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden ulaştırıldığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bu kurumun vazifesinin vatandaşları mümkün olduğu kadar doğru dini bilgilerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Din herkesin özendiği bir şey olduğu için sahtesi çok olur. Sahte mehdisi de olur, sahte peygamberi de olur. Bizim üzerimize düşen, Anadolu topraklarında yetişmiş olan bu geleneği yeniden üreterek, 2016'da ortaya koyabilmektir. Horasan erenlerinin asırlardır bu toplumu bir arada tutan o anlayışını yeniden ortaya koyabilmektir. 

FETÖ'nün kim olduğunu anlamak için bu kadar beklemeye gerek yoktu.

Doğru söylüyorsunuz. Birtakım müsamahalar sonunda bu noktaya geldiğine de hiçbir kuşku yok. Yani özellikle dini alanda, adam kalktı, hatırlayacaksınız yıllar evvel, 'Bana Cebrail kardeşim gelse, falanca partiye oy ver dese, hadi oradan sen kim oluyorsun diye onu kovalarım' dedi. Bu söz dahi bu kişinin bir şekilde yuhalanarak İslami tradisyonun dışına atılması yeterli. Sen kim oluyorsun da Cebrail sana gelsin. Haşa Cebrail geldi de sen yine kim oluyorsun da Cebrail'i kovalıyorsun. Yani bu kadar açık sapkınlıkların dahi üzerine gidilmedi. Onu diyorsanız, doğrudur.

Bununla ilgili Diyanet camiamızın, ilahiyat camiasının gecikmiş bir görevi vardır ama şimdi süratle bu eksikliklerin tamamlandığını sizlere söylemek isterim. Bu örgüt değil, biz doğrusunu ortaya koyacağız. İnsanlar sonunda neye inanırlar, nasıl inanırlar, kime, neye inanacaklarını devlet zoruyla tespit edecek değiliz ama insanların doğru bir şekilde bilgilenmesi... Yeni Müslüman olmuş bir toplum da değiliz, bin küsur senedir Müslüman bir toplumuz. Bütün bu geleneğin içinden süzülerek gelen bilgilerin, bugünün şartları içinde millete aktarılması Diyanet'in sorumluluğudur."

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
72 bin 720 kişi kamu görevinden çıkarıldıÖnceki Haber

72 bin 720 kişi kamu görevinden çıkarıld...

HDP\'ye terör operasyonu! Demirtaş ve Yüksekdağ gözaltındaSonraki Haber

HDP\'ye terör operasyonu! Demirtaş ve Yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!