Diyanet’teki Vurgun Sayıştay Raporlarında Haberine Yalanlama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığından Birgün gazetesinde çıkan Diyanet’teki Vurgun Sayıştay Raporlarında haberine yalanlama geldi

İŞTE DİYANET BASIN AÇIKLAMASI:

Bugün bir gazete tarafından “Diyanet’teki Vurgun Sayıştay Raporlarında” başlığıyla verilen ve bazı medya kuruluşlarında yer alan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Sayıştay Denetim Raporu dayanak gösterilerek Diyanet İşleri Başkanlığının 23 milyon TL harcama hakkında bilgi vermediğinin öne sürüldüğü haber, gerçekle bağdaşmayan, tamamen asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

Sayıştay raporunda yer alan bilgiler, Döner Sermaye İşletmesi muhasebesinin raporda yer almadığı ile ilgilidir. Dinî Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi tarafından elde edilen kârlar doğrudan genel bütçeye gelir kaydedildiğinden Başkanlığımızın söz konusu kaynak üzerinde bir tasarrufu bulunmamaktadır.

Bu nedenle de Başkanlığımızca hazırlanan raporlarda bu güne kadar söz konusu kaynak ile ilgili bir bölüm yer almamıştır. Ancak 2014 yılı İdare Faaliyet Raporunun incelenmesi neticesinde Sayıştay denetçileri tarafından, Genel Bütçeye gelir olarak kaydedilen döner sermaye kaynaklarının da rapora eklenmesi gerektiği belirtilmiş, 2015 yılında bu bölümün ekleneceği bildirilmiştir. Denetim raporunda yer verilen husus budur.

633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un Dinî Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi başlıklı 14. Maddesinde Dinî Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi tarafından elde edilen kârların izleyen mali yılın şubat ayı sonuna kadar genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere ilgili muhasebe birimine yatırılması hükmü yer almaktadır.

Özetle, 23 milyonluk bir kaynağın Başkanlıkça kullanıldığına dair yer alan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. 2014 yılı içerisinde Dini Yayınlar Döner Sermayesi tarafından elde edilen kârın tamamı genel bütçeye gelir olmak üzere yatırılmış, Diyanet İşleri Başkanlığınca kullanılmamıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

BASIN AÇIKLAMASINA KONU OLAN 3 ekim tarihli Gazete HABERi

Diyanet'te 23 milyon lira buharlaştı mı?

Sayıştay Denetim Raporu'na göre bir çok bakanlığın toplamından daha fazla bütçeye sahip Diyanet'te 23 milyon lira adeta "buharlaştı." Sayıştay hesap sordu, "seneye veririz" yanıtını aldı..

Sayıştay Denetim Raporu'na göre Diyanet İşleri Başkanlığı'nda dikkat çeken mali harcama oldu. Sayıştay Denetim Raporu'na göre bir çok bakanlığın toplamından daha fazla bütçeye sahip Diyanet'te 23 milyon lira adeta "buharlaştı." Harcama hakkında bilgi vermeyen Diyanet'in konuyla ilgili yanıtı "Gelecek yıl bilgi veririz" oldu.

SEHVEN OLMUŞ BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek ve Nurcan Gökdemir'in haberine göre 2014 faaliyet raporunda ayrıca iç ve dış mali denetim sonuçları hakkında özet bilgilere yer verilmediği de tespit edildi. Mali denetim sonuçları hakkında neden bilgi vermediği yönündeki soruya Diyanet'in verdiği yanıt ise "Sehven olmuş" şeklinde.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’de hafız olmakÖnceki Haber

Türkiye’de hafız olmak

Ravza Camiinde Pazar Buluşmaları BaşlıyorSonraki Haber

Ravza Camiinde Pazar Buluşmaları Başlıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!