Diyanet\'ten Uluslararası ‘Manevi danışmanlık’ kongresi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ensar Vakfı, aile ve Silahlı Kuvvetler’e yönelik manevi-dini danışmanlığın etkilerinin inceleneceği uluslararası kongre düzenleyecek. Kongrede çeşitli analizlere de yer verilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ensar Vakfı işbirliğinde ilk kez nisan ayında, hastanelerden cezaevlerine, huzurevlerinden Silahlı Kuvvetler’e kadar pek çok alanda manevi ve dini danışmanlığın etkilerinin inceleneceği “Uluslararası Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi” düzenlenmesi kararı alındı.

Aile terapilerinde, cezaevlerinde tutukluların rehabilitasyonunda, sağlık hizmetlerinde hastalara umut ve moral kaynağı olmada, Silahlı Kuvvetler’de moral-motivasyonun sağlanmasında din ve maneviyatın rolü ve katkısının inceleneceği kongrede, söz konusu alanlarda hizmetleri ve programları sunarken karşılaşılan problemlere ve uygulanan politikalara dair analizlere yer verilecek; teorik ve pratik düzeyde model üretimi gerçekleştirilecek.

Kongrede görüşülmesi için, “Orduda manevi danışmanlık ve rehberlik”, “Ordu vaizliği ve vatanseverlik için moral artırılması”, “Manevi danışmanlık ve savaş travmalarıyla başa çıkma”, “Hastalık ve umutsuzluk ile başa çıkmada manevi danışmanlık hizmeti”, “Sağlık, tedavi ve iyileştirmede duanın gücü ve fonksiyonu” gibi konu başlıklarının belirlenmesi dikkati çekti.

Kongre ile “aile terapisinde”, “cezaevlerinde tutukluların rehabilitasyonunda”, “sağlık hizmetlerinde hastalara umut ve moral kaynağı olmada”, “askeriyede moral-motivasyonun sağlanmasında”, “sosyal hizmetlerde yaşlı ve dezavantajlı gruplara manevi atmosfer oluşturulmasında” din ve maneviyatın rolü ve katkısı incelenecek.

Aynı zamanda, bu söz konusu alanlarda hizmetleri ve programları sunarken karşılaşılan problemlere ve uygulanan politikalara dair analizlere yer verilecek; bu alana yönelik teorik ve pratik düzeyde modeller üretilecek. Kongrenin çıktıları, alanda hizmet veren kurumlarda birey ve topluma yönelik programların, “iyileştirilip geliştirilmesine” katkı sağlayacak.

Kaynak: Milliyet/AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üstad\'ın Bir Rüyası Daha Gerçek OlduÖnceki Haber

Üstad\'ın Bir Rüyası Daha Gerçek Oldu

Şeflerin Rotasyonuna Danıştay Dur DediSonraki Haber

Şeflerin Rotasyonuna Danıştay Dur Dedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!