Giresun’da “Hafızlık İcazet Töreni” Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Giresun İl Müftülüğü Merkez Yatılı Erkek ve Kız Kur’an Kursu’nda okuyan 7 erkek ve 13 kız olmak üzere toplam 20 öğrencinin hafızlıklarını tamamlaması nedeniyle düzenlenen icazet merasimi, Giresun Merkez 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Giresun’da “Hafızlık İcazet Töreni” Yapıldı

Giresun İl Müftülüğü Merkez Yatılı Erkek ve Kız Kur’an Kursu’nda okuyan 7 erkek ve 13 kız olmak üzere toplam 20 öğrencinin hafızlıklarını tamamlaması nedeniyle düzenlenen icazet merasimi, Giresun Merkez 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Saat 10.00’da saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan tören; hafız hocaların ve hafızların salona girmesi ile devam etti.

Okunan Aşr-ı Şerifin ardından protokol tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan Vali Hasan Karahan’da kendisinden önce konuşan hocaların hafızlık müessesesiyle ilgili gerekli açıklamaları en ince ayrıntılarına kadar yaptıklarına dikkat çekerek  “Biz inanıyoruz ki bu din Kur’an Kerim’le ve Hazreti peygamberimizin bunu bize tebliği ile vücut bulmuştur. Hz. Ayşe’ye, Hz. Peygamberimiz (S.A.V.) bahset dedikleri zaman, ‘Siz hiç Kur’an okumadınız mı? O, yaşayan Kur’an’dır.’ diyor. Dolayısıyla biz artık yaşayan Kur’an’ların burada çoğalmasını, hafızamızda vücut bulmasını ve bizlere örnek olmasını sevgili kardeşlerimizden rica ediyoruz, arzu ediyoruz. Bizde onları destekleyen, onlara muhabbet duyan, onlara yardımcı olanlar sınıfından olarak, inşallah onun öbür tarafta feyzini, bereketini alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

 

Giresun’u 26. Dönem Milletvekili olarak TBMM’de temsil edecek olan Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk’de icazet töreninde yaptığı konuşmada “Bugün gerçekten çok anlamlı bir gün. Güzel bir günde çok kutsal bir görevi ifa ile çok onurlu bir sıfatı taşıyan kardeşlerimizin merasimindeyiz. Hamdolsun bugünümüze. Gerçekten kutsal kitabımızın korunması amacıyla İslam dünyasının çok önemli bir geleneği yaşatılıyor. Ama aynı zamanda da kutsal kitabımızın hizmetinde bu gençlerimiz, kardeşlerimiz ne mutlu onlara. Ne mutlu onu yetiştiren anne, babalara.   Kur’an-ı hıfzedip, onun korunması, onun yaşatılması göreviyle birlikte, ayrıca her bir kardeşimiz, kendi ailesinde, kendi çevresinde, kendi köyünde, mahallesinde örnek kişi olarak çevresinde ciddi bir etki gücüne sahip. Bu anlamda gerçekten bizim bu kutsal değerlerimiz, milletimizin çimentosudur. Ne kadar daha çok kardeşimiz bu eğitimden geçerse, çevresine hizmette bulunursa, birlik ve beraberliğimiz gerçekten o kadar daha güçlü olur. Hem Sayın Valimiz, hem değerli Müftümüzün desteği ile çok önemli görev görüyorlar.” diyerek geçmişte kendisinin de hafızlık kursuna katıldığını aktararak, kendisinin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalarına teşekkür etti.

 

Törene katılmak üzere ilimize gelen, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da yaptığı konuşmada “Sözlerimin başında çok muhterem başkanımız, Diyanet işleri başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın sizlere olan sevgilerini, muhabbetlerini ve yavrularımızın tebrik dileklerini ifade etmek istiyorum. Burada bu özel günde, Giresun’umuzun yetiştirdiği bu hafızlarımızın mutlu gününde, bizleri ve bu mutluluğu yalnız bırakmayan, mutluluğu paylaşmak üzere aramızda bulunan çok kıymetli ilimizin valisi, muhterem vekillerimiz ,…ve diğer davetlilere başkanlığımız adına teşekkür ediyorum.  Yine sözlerimin başında çok kıymetli kardeşlerim, yavrularımızı, Hafuzul Kur’an olan ümmetin en şerefli Kur’an elçilerini tebrik etmek istiyorum.” diyerek hafızların yetişmesinde emeği geçen anne, babalar ve hocalarına teşekkür ederek hafızlığın faziletlerini ve önemini anlattı.

Törende konuşan İl Müftüsü Muhittin Oral, Kur’an okumanın ve ezberlemenin faziletlerini, ayet ve hadislerden örnekler vererek anlatarak “Bu Meclisimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu Kur’an meclisimize şeref verdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bizim Hafızlık gibi bir müessesemiz var. Giresun’umuz yıllardan beri hafız üretiyor. Ortalama 40 civarında her sene hafız üretiyor. Bu senede inşallah bu icazet merasimimizle mezun olan öğrencilerimize Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. ” dedi.

 

Yapılan protokol konuşmalarının ardından; hafız ve Hafizelerin kendilerini tanıtımı, minik öğrencilerin ilahi ve Esma-ül Hüsna yı ezbere okumaları, hafize kızların taç taktığı, hafız erkeklerin de cüppe giydiği icazet töreni, diplomaların verilmesi, öğrencilere hediye verilmesi ve velilerin çocuklara gül takdiminin ardından ilimizin kanaat önderlerinden Nuri Genç Hoca tarafından yapılan dua ile sona erdi.

 

Törene; Vali Hasan Karahan, 26.Dönem Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk, 22.Dönem Giresun Milletvekili Hasan Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcısı Recep Uzal, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Müftüsü Muhittin Oral, komşu il müftüleri, daire amirleri, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2015 Dünya Kur\'an Okuma Yarışması Zagreb\'te YapıldıÖnceki Haber

2015 Dünya Kur\'an Okuma Yarışması Zagre...

Türbede PKK cephaneliği bulunduSonraki Haber

Türbede PKK cephaneliği bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!