Görmez, O çocuklar 4 özelliklerini kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
FETÖ\'nün bütün İslam dünyasında küresel bir fitne hareketine dönüştüğünü belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, \"FETÖ\'nün eğitim verdiği çocuklar, kişiliklerini, anne-baba, dost, kardeş, akraba sevgi ve saygısını, millet bağını, ümmet mensubiyetini kaybetti\" diye konuştu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) mensubu, 42 farklı ülkeden, 65 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki akşam yemeğinde Görmez, yaşanılan zor günlerde Türkiye'nin yanında yer aldıkları için İDSB temsilcilerine teşekkür etti.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, darbe girişimi gecesinde, Türkiye'nin tamamında 90 bin camide selalar vererek, ezanlar okuyarak milletin yanında yer aldığını anımsattı ve Kerkük, Irak, Bosna, Kosova ve Makedonya'da da selalar okunduğunu, dualar edildiğini anlattı.

Küresel bir fitne hareketine dönüştü

FETÖ'nün sadece Türkiye'de değil, bütün İslam dünyasında küresel bir fitne hareketine dönüştüğüne işaret eden Görmez, "Tarihi tecrübe göstermiştir ki bu hareketin içinde eğitime tabi tutulan çocuklar, 4 özelliklerini kaybetmişlerdir." dedi. Görmez, FETÖ'nün eğitim verdiği çocukların, kişiliklerini, anne-baba, dost, kardeş, akraba sevgi ve saygısını, millet bağını, ümmet mensubiyetini kaybettiklerini belirtti.

Bu yapı içinde yetişenlerin, girdikleri yapıyı, kişiliklerinin, ailelerinin, milletlerinin ve ümmete mensubiyetin önüne geçirdiklerini vurgulayan Görmez, İDSB temsilcilerinden kendi ülkelerindeki Müslümanları, FETÖ'nün teşkilatlanmasıyla ilgili uyarmalarını istedi.

İDSB hakkında bilgi veren Genel Sekreter Ali Kurt ise 63 ülkeden 312 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği dev bir çatı kuruluş olduğunu, Asya Pasifik'ten Ortadoğu'ya, Afrika'dan, Avrupa'ya ve ABD'ye kadar uzanan geniş yelpazede tek bir ümmet olmanın, tek hedefe kilitlenmenin ve kardeşliğin platformu olduğunu söyledi.
Kaynak: Yeni Şafak

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal medyanın konuştuğu Suriye karikatürüÖnceki Haber

Sosyal medyanın konuştuğu Suriye karikat...

Cuma günü okunacak dualarSonraki Haber

Cuma günü okunacak dualar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!