Görmez, Türkiye’de bulunan Suriyelilerle iftar sofrasında buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19
Diyanet İşleri Başkanlığı, Suriye’de devam eden iç savaş neticesinde ülkelerinden ayrılarak Türkiye’ye gelen Suriyelileri iftar sofrasında bir araya getirdi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ankara’da Seymenler kent meydanında düzenlediği iftar sofrasında 9 bin Suriyeli ile birlikte iftarını açan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Suriye'den, Irak'tan, dünyanın muhtelif yerlerinden ülkemize göçen kardeşlerimizle birlikte bizi İftar sofrasında buluşturan yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun" dedi.

Bir mümin için en güzel vatanın mümin kardeşinin kalbi olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Allah'a hamdolsun ki bizi birbirimize yurt kıldı, bizi birbirimize vatan kıldı. Mümin müminin yurdudur. Mümin müminin vatanıdır. Kalbimizde mümin kardeşlerimize yer verdiği için Rabbimize ne kadar hamdetsek azdır. Çünkü Rabbimiz bizi kardeş olarak ilan etmiştir" diye konuştu.

İslam dünyasında olup bitenlerin sözün tükendiğini gösterdiğini kaydeden Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Bu iftar sofrasında lokmalarımızı paylaşarak, bütün zorluklara rağmen kardeş olduğumuzu dünyaya ilan etmiş oluyoruz…”

Sözün tükendiği noktada gelecekten umutlu olduğumuzu göstermek, bu iftar sofrasında tebessümlerimizi birbirimizden esirgemeden lokmalarımızı paylaşarak, iftarlarımızın ilk lokmalarını birbirimize ikram ederek, kardeş olduğumuzu bütün zorluklara rağmen, bütün oyunlara rağmen kardeş olmaya devam edeceğimizi dünyaya ilan etmiş oluyoruz.

Yüce Rabbimiz, ramazanın ve bayramın sevincini dünyada zor durumda kalan bütün mazlumlara ulaştırsın. Bu iyilik sofralarımızın bütün dünyayı iyilikle kuşatmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

'İyilik Sofraları' adıyla düzenlenen ve Ankara’daki Suriyelileri buluşturan iftar sofrasına Diyanet İşleri Başkanı Görmez, eşi Hatice Görmez ile birlikte katıldı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit de iftar programında Başkan Görmez’e eşlik etti.

 

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çin mallarına boykot başlatılmalıÖnceki Haber

Çin mallarına boykot başlatılmalı

Diyanet İlmi Dergi, ULAKBİM’deSonraki Haber

Diyanet İlmi Dergi, ULAKBİM’de

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!