Hafız İmam’a Muhatar Oyunu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İmama Küsen Cemaat Camiyi Terk Etti Haberi Gerçek Dışı Çıktı

Kahramanmaraş 12 Şubat İlçesi Köseli Mahallesi Bekirli Camii imamı Veli Akkoyun'un camiye sürekli gelmediği, çocuklara dini eğitim vermediği için görevini kötüye kullandığı iddiasıyla cemaatle ters düştü şeklinde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Olayın arkasında Muhtar Arif Demir’in oy oyunu çıktı.

Kahramanmaraş Din gönüllüleri ve görevlileri derneği başkan ve yönetimi söz konusu cami ve cemaatle konuştu. Başkan Şevket Bozdoğan olayın arkasında kendisine muhtarlık seçiminde oy yüzünden ikiye ayrılan mahalleli ile Muhtar Arif Demir olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Din Gönüllüleri ve görevlileri derneği, Din-bir Sen İl başkanı olan Şevket Bozdoğan, hafız olarak görev yapan İmam hatip Veli Akkoyuna sahip çıktı. Bozdoğan; Cami civarındaki cemaatin hocayla hiç bir sorunu yok. Buradaki cemaate bakın hocanın görevine bağlı olduğunu ve çocukları okuttuğu söylüyorlar. Cami ve cemaatle ilişkilerinin güzel olduğu yönünde memnuniyet bildiriyorlar. Buradaki arkadaşımız genç, dinamik, heyecan dolu bir hafızımızdır. Medyaya düşen haberleri yerinde araştırmak üzere geldik. Haberin yanlış şekilde yapıldığını mahalle halkının huzurunu bozmak için hocayı hedef almışlardır. Bizim toplumda din görevlisiyle uğraşan hoş karşılanmaz. Dernek olarak gerekli yasal hakları arayacağız.“İmama kızan cemaat, vakit namazlarını tarlada, bahçede, cuma namazını ise komşu mahallelerde kılıyor”, şeklinde açıklama gerçek dışıdır. Bu habere alet olanlar muhtarın kendi yakınlarından üç beş kişidir. Cemaatle imam arasındaki sorun il müftülüğüne bildirildiği halde sonuç alamadıklarını belirten açıklamalarda gerçeği yansıtmıyor. İmam hatip arkadaşımız buradan kendi arzusuyla gitmek istemektedir. Müftülüğümüz de İmam arkadaşı oradan alıp başka bir yerde görevlendirilmesi için yazısını çok önceleri çıkartmıştır. Bizi istiyoruz ki burada huzur olsun, yerine gelecek arkadaşımız huzur içinde görev yapsın.

Köseli mahallesi Bekirler Camii Cemaatinden Muzaffer Köse hocanın karşı taraf yüzünden yollamak istendiğini vurguladı. Köse; “Cami civarındaki evler mevcut muhtara oy vermedik. Muhtarın da evi bu semtte değil. Biz oy vermediğimiz için bizim yollarımızı yaptırmadı. Çamurda gidip geliyorduk. Hocamız ve mahalle sakinleri olarak imza toplayıp belediyeye verdik. Onlarda gelip yolumuzu yaptılar. Muhtar bu duruma öncülük eden İmamı hedef aldı. Lojmanının elektriğini muhtar çektirdi tapuda muhtarın bir akrabasında olunca abone alınmasında zorluk çıkardılar, sonrada kaçak elektrik kullanıyor diye şikâyet ettiler. İşin temelinde bu cami civarındaki evlerin muhtara oy vermemesinden kaynaklanıyor.

Cami gençleri ise hocadan akşam dersi aldıklarını, müezzinliği bile hocadan öğrendiklerini belirtiyorlar. Cami cemaatinin vakit namazları İmamla beraber kıldığı ve hiçbir sorunun olmadığı gözlendi.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bazı gruplar islâmiyet’in imajına zarar veriyorÖnceki Haber

Bazı gruplar islâmiyet’in imajına zarar...

DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Lütfü ŞENOCAK’tan Batman Müftülüğüne ZiyaretSonraki Haber

DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Lütfü ŞENOCAK’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!