Keskinde Kutlu Doğum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Keskin İlçe Müftülüğü tarafından Keskin Halk Eğitim Merkezinde Halka Yönelik Kutlu Doğum Programı Yapıldı.

DiniHaberler.com.tr:    Keskin İlçe Müftülüğü tarafından Keskin Halk Eğitim Merkezinde Halka Yönelik Kutlu Doğum Programı Yapıldı.

Sunuculuğunu İlçe Vaizi Uğur ÖZTÜRK’ün yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftasına özel hazırlamış olduğu slayt gösterimi ile devam etti.  Slayt gösteriminin ardından sahne alan Çankırı Ulu Camii İmam-Hatibi Şevki İPEK, Kırıkkale Çarşı Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet SULUKAN ve Barakobası Köyü Ömerin Mah. Camii İmam-Hatibi Yasin UÇAR’dan oluşan üçlü sala okudular.  Sala sonrasında İlçe Kaymakam Vekili Çelebi Kaymakamı Ayhan ABATAY selamlama konuşması yaptı. Programa katılan Keskin Belediye Başkanı Dede YILDIRIM, Kutlu Doğum Haftasına özel hazırlatmış olduğu hediyeleri başta Kaymakam Bey olmak üzere salona gelen katılımcılara verdiler.

Program için Çankırı İlinden katılan Cemalettin Ferruh Kur’an Kursu Yöneticisi Osman USLU okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile, Ulu Camii İmam-Hatibi Şevki İPEK ise söylemiş olduğu kasidelerle katılımcıları mest ettiler. Program içerisinde bu yıl farklı olarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapılacak olan Din Görevlileri arası Kur’an-ı Kerim’i ve Ezan-ı güzel okuma yarışmaları yapıldı. Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması birincisi Göktaş Köyü Camii İmam-Hatibi Arif KAYA olurken, Ezan-ı güzel okuma yarışması birincisi ise Takazlı Köyü Camii İmam-Hatibi Ayhan KÜÇÜKBAL oldu.

Yarışmaların ardından İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU bir konferans verdi. Konuşmasında; Ülkemizde ve dünyada yaşanan sıkıntıların birlik ve beraberlik anlayışının azalmasından kaynaklandığını, bu anlayışı tekrar kazanmamız gerektiğini ifade etti. Sözlerine tevhit, vahdet, birlik ve beraberlik çerçevesinde devam eden MUTLU, konuşmasını Yunus’un şu mısraları ile sonlandırdı.


Çiçeklerle hoş geçin,
Balı incitme gönül.
Bir küçük meyve için
Dalı incitme gönül.

Sevmekten geri kalma,
Yapan ol, yıkan olma,
Sevene diken olma,
Gülü incitme gönül.

Mevlâ verince azma,
Geri alınca kızma,
Tüten ocağı bozma,
Külü incitme gönül.

Dokunur gayretine,
Karışma hikmetine.
Sahibi hürmetine
Kulu incitme gönül.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi Kervansarayda Kutlu Doğum Programı DüzenlendiÖnceki Haber

Tarihi Kervansarayda Kutlu Doğum Program...

Sinop İl 1.cisi Belli OlduSonraki Haber

Sinop İl 1.cisi Belli Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!