Tarihi Kervansarayda Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Peygamberimizin doğum yıl dönümü münasebetiyle ‘Cami – Okul Kardeştir’ projesi çerçevesinde Iğdır İl Müftülüğü bünyesinde, Kervansaray Köyü Camii ve Kervansaray ilkokulunca ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum programı, halkın yoğun katılımıyla Tarihi 700 yıllık tarihi Kervansarayda gerçekleşti.

DiniHaberler.com.tr:    Peygamberimizin doğum yıl dönümü münasebetiyle ‘Cami – Okul Kardeştir’ projesi çerçevesinde Iğdır İl Müftülüğü bünyesinde, Kervansaray Köyü Camii ve Kervansaray ilkokulunca ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum programı, halkın yoğun katılımıyla Tarihi 700 yıllık tarihi Kervansarayda gerçekleşti.

Programa; Iğdır Valisi Davut HANER Vali Yardımcıları Muhlis ARSLAN ve Bilgehan KARANFİL, Garnizon Komutanı Ekrem KÜÇÜKBERBER, Belediye Başkanı Murat YİKİT, İl Müftüsü CÜNEYT KULAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İl Müftülüğü İlahi korosu seslendirmiş oldukları ilahi ve kasidelerle dinleyenleri adeta mest etti.

Dokuz köyün bir araya geldiği programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Cüneyt KULAZ yaptı.  KULAZ; “Bugün burada biz, Iğdır’a 25 km uzaklıkta dokuz köy halkı ile birlikte, İmam-Hatip, Öğretmen, Kanaat Önderleri, Minik Öğrenciler; bay ve bayan vatandaşların katılımıyla Vahdet oluşturacak bir Kutlu Doğum programı gerçekleştiriyoruz. Anadolu kültüründe; paylaşım, sevgi, umut ve güven vardır. Ecdadımız ‘Su Geçmez Kervan Yürümez’ dedikleri yere kervansarayı bu amaçla inşa etmişlerdir. Ruhları şad olsun. Türkiye’nin doğusunda üç ülkeye komşu Iğdır’ımızda, soydaş, dindaş ve komşularımıza Kutlu Doğum haftası nedeniyle mesajımız; sevgi, kardeşlik, umut, güven ve Hz. Peygamberin eşsiz Risalet’ini hatırlatmak olacaktır. (Enfâl-46). ayetinde Allahu Teâlâ, Deki; “Allah’a ve Resûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir” buyuruyor. Edirne’de Selimiye ne kadar önemli ise, Iğdır da Merkez Camii Anadolu için o kadar önemlidir. İstanbul’da Eyüp Sultan, Hüdai Hazretleri, Karsta Ebû’l Hasan Harakani Hazretleri, Yunus Emre, Hz. Mevlana, Hacı Bayramı Veli, Hacı Bektaş’ı Hünkâr ve Doğu Beyazıt’ta Ahmed-i Hani, bunlarda manevi mimarlar olarak o denli önemlidir. Tevhidi anlatan, Vahdeti oluşturan mimarlardır. Hz. Peygamberin sevgi mesajlarını bize miras olarak getiren insanlardır. Bu vatanı, bu mesajlarla bizlere miras bıraktılar. Gençliğimize, geleceğimize, aynı mesajlarla paylaşım göstererek devam etmeliyiz. Kalp, beden, sokak, millet ve ümmet olarak huzurumuzu Hz. Peygambere tabiiyet göstererek kazanmalıyız. Ülkemiz ve İslam Coğrafyası için, huzurun temini için, dualarımıza her daim devam etmeliyiz. Son olarak Kutlu doğum haftanız tekrardan tebrik ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Iğdır Valisi Davut HANER, günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı. ”Bugün burada binlerce yıldır peygamberin getirdiği bu yüce dini cansiperane yaşatan bir ecdadın yadigârı olan bu mekânda kutlamanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftülüğü bünyesinde Misafirlere gül, karanfil ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Dini Kitaplar dağıtıldı.

Program sonunda ise Tarihi Ejder Kervansaray’ın avlusunda 9 köy halkı ve protokol üyelerine Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana\'da Kur\'an-ı Kerim\'i Yüzünden Güzel Okuma YarışmasıÖnceki Haber

Adana\'da Kur\'an-ı Kerim\'i Yüzünden Gü...

Keskinde Kutlu DoğumSonraki Haber

Keskinde Kutlu Doğum

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!