Melikgazi'de 62 Hafız İcazetlerini Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Melikgazi İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Kur'an kurslarında hafızlığını bitiren 62 hafız ve hafıze için, hafızlık merasimi yapıldı.

Melikgazi İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan yatılı Taşçıoğlu, Hisarcık, Özkoyuncu, Zeynelabidin ve Uhud Kur’an Kurslarında hafızlığını bitiren 35 erkek 27 kız olmak üzere 62 hafız ve hafıze için, 28.10.2015 Çarşamba günü Kadir Has Sanat ve Kültür Merkezinde hafızlık merasimi yapıldı.

Bu merasime Kayseri İl Müftüsü Sayın Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Melikgazi Belediye Başkanı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri olmak üzere diğer davetliler katıldı.

Program Taşçıoğlu Kur’an Kursu Öğreticisi Ali ÖZTÜRK’ün Kur’an okumasıyla başladı. Açılış konuşmasında İlçe Müftümüz Musa DOLAR, hafızlık müessesesinin zorlu bir müessese olduğunu, Peygamber Efendimiz hadisinde buyurduğu gibi “sizin en hayırlınız Kur’an öğrenen ve öğretendir” hadisi şerifin muhatapları olan hafız ve hafızelere ve öğreticilerin her birine ayrı ayrı teşekkür etmiştir. Allah(c.c.) isra suresinin 9. Ayetinde mealen, “Hiç şüphe yok ki bu Kur’an, en doğru yola götürür ve iyi işler yapan mü’minler için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.” Cabir (r.a.) rivayet ettiği hadiste ise peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur. “Kur’an-ı Kerim şefaat eder ve şefaati kabul edilir. Kim O’nu önünde tutarsa kendisini cennete sevkeder, kim arkasına atarsa kendisini cehenneme sevkeder.” Başka bir hadiste “ Kim Kur’an-ı Kerimi okur, hıfz eder ve onunla amel ederse anne ve babasına kıyamet günü taç giydirilir. Onun aydınlığı dünya evlerindeki güneşin aydınlığından daha güzeldir.” Bir diğer hadiste “ Kim Kur’an-ı okur, ezberlerse Allah (c.c.) o kimseyi cennetine girdirir, ayrıca ailesinden on kişiye şefaat eder.” Buyurmuştur. Konuşmasının sonunda İlçe Müftümüz Musa DOLAR, Kur’an kurslarımıza hizmet eden yardım elini esirgemeyen yardım sevenlere ve bu merasime katılan herkese teşekkür edip, bu merasimin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak konuşmasını bitirdi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN Konuşmasında: “ Kur’an Kurslarımızda bizlere Kur’an öğreten ve yaşayarak örnek olan hocalarımıza, Kur’an Kurslarımızın yapımında ve yaşatılmasında emeği geçen hayırseverlerimize, Kur’an kurslarımızı 7’den 70’e dolduran öğrencilerimize, toplumdan gelen her türlü ayartmalara rağmen çocuklarını Kur’an kurslarımıza gönderen anne-babalara, hassaten bu programın düzenlenmesine vesile olan hafız ve Hafızelerimize teşekkür ediyorum. Kur’an-ı ezberlemek yetmez Kur’an-ı anlamak ve yaşamak gerekiyor. Bunun üzerinde durmak gerekir. Düzenlenen törenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Programın akışında Melikgazi Müftülüğü Tasavvuf Korosu İlahi ve kasideler okudu. Tören, hafızlıklarını tamamlayan 62 hafızımıza diplomaları ve çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra Kayseri Dini Yüksek İhtisas Müdürü Dr. Abdulkadir KABDAN’ın hatim duasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turgut Erhan Batman İl Müftülüğüne AtandıÖnceki Haber

Turgut Erhan Batman İl Müftülüğüne Atand...

Diyanet'ten Diyalog Programı AçıklamasıSonraki Haber

Diyanet'ten Diyalog Programı Açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!