Müftü Gevher, Hayırda, İyilik ve Merhamette Yarışalım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher Üç aylar ve Regaib kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Müftü Gevher mesajında mübarek gecelerin fırsatını iyi değerlendirilmesinin önemine değindi, “hatalarımız için bol bol tövbe edelim.”dedi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:     HAYIRDA, İYİLİK VE MERHAMETTE YARIŞALIM

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher Üç aylar ve Regaib kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Müftü Gevher mesajında mübarek gecelerin fırsatını iyi değerlendirilmesinin önemine değindi, “hatalarımız için bol bol tövbe edelim.”dedi.

İl Müftüsü Muhammed Gevher; “Değerli kardeşlerim! 7 Nisan 2016 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaib Kandilini, 8 Nisan 2016 Cuma günüde İnşaAllah üç ayların başlangıcı olan Recep ayını idrak etmiş olacağız.

Regaib kandili Allah’ın kullarına bol bağışta bulunduğu, insanlarınkısa ömürlerinde sayılması imkânsız fırsatların sunulduğu, duaların kabul olunduğu ve Allah’ın isteyen kullarına ihsan ve ikramının bol bol verildiği bir rağbet gecesidir.

İslam âleminde 3 aylar diye şöhret bulan bu ayların ilki olan Recep ayına ulaştığında Peygamberimiz (s.a.v.) “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan’a ulaştır”  diye dua ederdi

Kardeşlerim! Gelin bu kandil gecelerini ve üç ayları bir fırsat bilerek nefis muhasebesi yapalım, hatalarımıza tövbe edelim, akrabalık bağlarımızı gözetelim, anne baba hakkına riayet edelim, yetimin başını okşayalım, ihtiyaç sahiplerinin yanında olalım. Hayırda, iyilikte, merhamette yarışalım. Kurtuluşumuz için yalnız Allaha güvenip dayanalım. Fani olana değil, baki olana gönlümüzü bağlayalım, dua ve münacatlarla aczimizi itiraf edip yüce Mevla’nın huzurunda boyun bükelim ki üç ayların sonu hepimiz için bir bayram olsun. Bu mübarek zaman diliminde, aramızda ki çatışma ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını, bir tarafa bırakalım, yüce dinimizin bizden istediği sevgi saygı ve hoşgörü ortamının oluşması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerimizin çoğalması için çaba sarf edelim. Önemli olan rağbetimizi dünyevi uhrevi mutluluğumuza yönlendirelim. Soyumuzun, kavmimizin, ırkımızın, malımızın, makamımızın ve nefsimizin esiri olmayalım.

Kardeşlerim!

Her zaman sevinçle karşıladığımız üç aylarımızı bu yıl buruk bir hüzün ve gözyaşları ile karşılıyoruz. Nerdeyse her gün terörizm belasından dolayı,  şehit haberleri ile ateş düşen ocaklarımız ve yanan yüreklerimiz var. Ateş artık sadece düştüğü yeri yakmakla kalmıyor, alevleriyle tüm gönülleri yakıyor. Duamız; Mevla’mızın bizi bu terör belasından bir an evvel kurtarmasıdır.”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher mesajının sonunda güzel bir dua da bulundu şöyle devam etti; “Bu vesile ile şimdi hep birlikte Rabbimize dua edelim; ALLAH’IM BİZLERİ TEFRİKAYA DÜŞÜRME, İNANCIMIZI, AHLAKIMIZI, KARDEŞLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ, NESLİMİZİ, EKONOMİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERME. KURTULŞUMUZ İÇİN SEMADAN SARKITTIĞIN KUR’AN İPİ İLE BİR BİRLERİNİ BOĞMAYA ÇALIŞAN, İSLAM ÂLEMİNE BELALARDAN KURTULMAYI LÜTFEYLE, AKIL VE VAHİY NİMETİNİ KURTULUŞLARINA VE KURTULUŞUMUZA VESİLE EYLE. PEYGAMBERLİK MAKAMINDAN SONRA EN YÜKSEK MAKAM OLAN ŞEHİTLİK MAKAMINA ULAŞMIŞ KARDEŞLERİMİZİN ŞEFAATİNE CÜMLEMİZİ NAİL EYLE…”

Bu duygularla üç ayların ve Regaip kandilinin Kahramanmaraşlı kardeşlerimize, necip milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allahtan diler, üç aylarınızı ve Regaip kandilinizi tebrik ederim.

 

 

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Derin tarih çok özel bir sayı ile geliyorÖnceki Haber

Derin tarih çok özel bir sayı ile geliyo...

Gazilerden 4-6 Yaş Kur\'an Kursuna ZiyaretSonraki Haber

Gazilerden 4-6 Yaş Kur\'an Kursuna Ziyar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!