Muhteşem Mezuniyet Gecesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Ankara Sincan Müftülüğüne bağlı Alkan yatılı Kız Kur’an Kursu A sınıfının hazırlamış olduğu muhteşem dönem sonu programı güzel sahnelerle bir kez daha hafızalar da yer aldı, öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı. Kurs Öğreticisi Elif Söğütlü Kiriş daha önce Erzurum Yakutiye de yapmış olduğu Kur’an programıyla bir ilke imza atmış, adından çokça söz ettirmişti.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  ELİF HOCADAN DAMGA VURAN MEZUNİYET TÖRENİ

Ankara Sincan Müftülüğüne bağlı Alkan yatılı Kız Kur’an Kursu A sınıfının hazırlamış olduğu muhteşem dönem sonu programı güzel sahnelerle bir kez daha hafızalar da yer aldı, öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.  Kurs Öğreticisi Elif Söğütlü Kiriş daha önce Erzurum Yakutiye de yapmış olduğu Kur’an programıyla bir ilke imza atmış, adından çokça söz ettirmişti.

Program Alkan Camii İmam hatibi Mehmet Caner’in Kur’an tilavetiyle başladı. Camiyi dolduran binlerce Sincanlı bayan çocuklarının mezuniyet törenini duygu yüklü bir atmosferde yaşadı. Türkiye genelinde Kur’an kurslarının en kapsamlı mezuniyet törenine damga vuran Alkan A sınıfı öğreticisi Elif Söğütlü Kiriş’in başarılı çalışmaları ve sosyal aktivelere verdiği önemce öğrencilerin ve velilerin çok sevdiği belirtiliyor.

Programda Alkan Kur’an kursu çocuk korosu bir birinden güzel seslendirdikleri ilahilerle mezuniyet törenine renk kattı. Sağ Elimi Kaldırdım, Sol Elimi Daldırdım, Dilim Kalbe İndirdim, Döndüm Mevlana Gibi diyerek dönen çocuklar bol bol alkış aldı. Programda Özellikle Elif hoca hanımın ve herkesin ağlamaktan bitmiş hale geldiği an vardı ki, o da "Islandı seccadem "adlı şiiri okuduğu andı.  

Mezuniyet programında ki en güzel bölümden bir tanesi ise namaz ile ilgili Kur’an Kursu öğrencilerinin sergilediği piyes oldu. Piyeste namaz kılan bir bayanı şeytanın engellemesi konu almış olsa da verilen selamla Şeytanın da ölümü sahnelendi. Fatma Alkan adlı öğrenci, Piyes sonrası koşarak Elif hocaya gelip ağlaya ağlaya sarıldı, bize bu günü yaşattığın için bundan sonra sana dualarımızla teşekkür edeceğiz Mevla’ya dedi. Alkan, hocamız bu programı tek başına yaptı. Bütün finansmanını devletten aldığı maaşla ödedi. Bizim böyle mücahide bir hocaya her zaman ihtiyacımız var şeklinde konuştu.

Elif Söğütlü Kiriş hocamız A sınıfı 100 öğrencisine hazırlamış olduğu mezuniyet programı takdire şayandı. 5,5 aylık eğitim surecinde islama uzak duran 7 genç kızımızın namazla tanışmasına ve hayatlarında ilk defa oruç tutmalarına vesile olmuştur Elif hocamız. Kapanan genç kızlar adına Hatice Ağünlu mikrofona böyle konuştu ve devam etti;  “Elif hocamız bizlerin yetişmesi hususunda çok çaba ve gayret gösterdiniz hizmetleriniz takdire şayandır. Düşünce yapımız Yapımıza göre Kapanmamız bir ihtimal iken, Kapı çalınca Kapıdan önce başörtüsüne koşan kızlar olarak bir başkayız artık. Bizlerin Allah ile tanışmasına vesile olan Hocamızın hizmetlerine dünya ve ahrette de şahidiz" diyerek gözyaşları içinde kapanan 7 genç kızlarımız adına teşekkür etti. Koyuşmasıyla Hatice Ağünlü katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Programın en güzel bölümlerinden biride 40 tane ev hanımı ezberlerinden hadis dinletisi sunumları ile bütün ev hanımlarına örnek oldular.

Kurs öğreticisi Elif Söğütlü mezuniyet töreni selamlama konuşmasında tüm katılımcılara ve emeği geçen tüm öğrencilerine teşekkür etti.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ise bu özel günlerinde Kuran Kursu öğrencilerinin yanında yer aldı. Başkan Tuna açılış konuşmasında Kur’an kurslarında yapılan yılsonu etkinliklerine değindi emeği geçenlere teşekkür etti.

Sincan İlçe Müftüsü Osman Şener de konuşmasında Kur’anı anlamanın önemine vurgu yaptı. Müftü Şener Kur’anı okumak ve anlamanın üç merhaleden geçtiğini söyledi.

Programda Alkan yatılı Kız Kur’an kursu A sınıfı öğrencileri ilahi korosu tarafından ilahi dinletisi sunuldu. Kapanış Kur'an tilavetini öğrencilerden Ayşe Ateş Yılmaz okudu. Yılmaz, Ahzap suresi ile dinleyicilere doyumsuz bir Kur'an ziyafeti verdi. Mezuniyet töreni Fatma Yıldız Uçak hoca hanımın duasıyla son buldu. Ayrıca Kur’an kursunu birincilikle bitiren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programın günler öncesi hazırlanmasında Elif Söğütlü Kiriş hoca hanımın arkasında dik duruşu ile Gazeteci-Yazar- Danışman eşi Taha Uğur Türkmen Kiriş olduğu gözlendi. Bu desteğe öğrencilerde duyarsız kalmadı Taha Uğur Türkmen Kirişe teşekkür edip çiçek takdim ettiler.

Programa Ankara Vali yardimcisi Mustafa Hotman, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ak Parti Milletvekilleri, Sincan Müftüsü Osman Şener Stk üyeleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUR’AN AYI RAMAZANÖnceki Haber

KUR’AN AYI RAMAZAN

Diyanet 10.06.2016 Tarihli Cuma Hutbesi okunacak hutbe..Sonraki Haber

Diyanet 10.06.2016 Tarihli Cuma Hutbesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!