Ravza Camiinde 6 Hafızla Çifte Teravih

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Geçen yıl Ramazan ayında hem hatimle hem de normal olarak teravih namazı kıldırılan Sultangazi Ravza Caminde bu yılda gelenek bozulmadı.

Tüm Müslüman âlemini Ramazan'a kavuşmanın heyecanı sararken Sultangazi 50. Yıl Mahallesinde Ramazan heyecanı bir başka sürüyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Haydi Çocuklar Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım” kampanyası ile Kur’an Kursuna yoğun bir kayıt telaşı yaşayan Sultangazi 50. Yıl Mahallesindeki Ravza Cami cemaati bu yıl da teravih namazını iki şekilde eda edecek.
Ramazan öncesi yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren İmam Hatip Halil İbrahim Baş “Bugün ilk teravih namazını eda edeceğiz. Sultangazi Müftülüğümüzün izniyle de geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da camimizde iki farklı teravih 6 hafızımızla birlikte eda edilecek” dedi.

ALTI HAFIZ İLE ÇİFTE TERAVİH
Konu hakkında bilgi veren cami imam hatibi Halil İbrahim Baş “ Tüm İslam âleminin olduğu gibi bizler için de Ramazan’ın yeri başka. Hazırlıklarımızı heyecanla tamamladık. Geçen yıl yaptığımız uygulamamıza bu yılda çok talep aldık. Müftülüğümüzün onayı ile camide 5 hafızımızla hatimle, iki hafızımızla da yaşlı, hasta, uykusuzluğa dayanamayanlar ya da işlerine erken gitmek zorunda kalacak olan cemaatimiz için kısa surelerden oluşan normal diyebileceğimiz şekilde teravih namazı kıldıracağız.
Yaklaşık 1 saat sürecek olan hatimli teravih camiinin üst katında ve en üst balkon hanımlara ayrılmış şekilde Hafızlarımız ABDULLAH KEKEÇ, HÜSEYİN ÖZSÜMBÜL, MÜCAHİT YEŞİLYURT, MUHAMMED YUSUF ÖZDEMİR'in katılımları ve benimde iştirakimle kıldırılacak. Normal teravih de giriş katında yine hanımlara yer ayrılarak 45 dakika içerisinde müezzin arkadaşımız Yusuf Selman DEMİRASLAN ve gönüllü hafız arkadaşlarımızla kıldırmayı planladık. Böylece camimize teşrif edenler arzu ettikleri bölüme geçerek ister hatimli ister kısa namaz sürelerinin okunduğu teravih namazlarını eda etmiş olacak."

KUR’AN KURSUNA BÜYÜK TALEP
Caminin sadece teravih ile değil mukabelerle, Kuran-ı kerim dersleriyle de faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Halil İbrahim Baş, yapılacak olanları da şu şekilde dile getirdi.
“Bu Ramazan ayında cemaatimize güzel bir Ramazan yaşatmak amacıyla 5 hafızımızla sabah, öğle ve ikindide mukabele ve akşam sohbet ve çifte teravih ile  çocuklarımızı da bu heyecana dâhil ederek yapacağımız bir çalışma içine girdik.. Kuran kursuna kayıtların başladığı ilk gün beklenmedik bir talep gördük. 16 Haziran günü Kuran öğrenmek, İslam ahlakını öğrenmek isteyen 160 civarında kız ve erkek çocukları anne babalarının elinden tutarak kayıt yaptırdı. Bu sayının 1000 lere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Her pazar öğle namazında Kur'an-ı Kerim Türkçe açıklamasıyla anlatılırken aynı gün yatsı namazı öncesi Esenler ilçemizin vaizlerinden Server Akın önemli dini konularda bilgilendirme yapacaktır. Her hafta yaptığımız perşembe akşamları Yasin, tevbe istiğfar ve dualar Ramazan'da devam edecektir. Teravih öncesi ilmihal konularını da kapsayan küçük sohbetlerde vereceğiz.”
Ravza Cami imamı Halil İbrahim Baş son olarak sözlerine şunları da ekledi. “Vatandaşlarımız, Ramazan’a hazırlıklı girsinler. Bir daha başka Ramazan görmeyecekmiş gibi davransınlar. Bu bir şanstır Ramazan'ı bir fırsat bilsinler. Günler uzun diye vesveseye kapılmasınlar. Allah-u Teala bir emri verdi mi, onun yapılması için kolaylıkta verir. Kur'an ayı Ramazan'a girilirken, okumayı bilmeyenler bunu bir fırsat bilerek Kur'an okumayı öğrensinler. Hiç çekinmeden nerede ikamet ederse etsin bize, Ravza Camiine gelsinler. Kapılarımız herkese açıktır. Mümkün oldukça Ramazan ayında camileri dolduralım. Hep birlikte Ramazan’ı dolu dolu geçirelim.”
Haber: Erol KARA

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4,5 milyon kişiye zam müjdesi geliyorÖnceki Haber

4,5 milyon kişiye zam müjdesi geliyor

İl Müftüsü Hasan ÇAĞLAR’ın Ramazan Ayı MesajıSonraki Haber

İl Müftüsü Hasan ÇAĞLAR’ın Ramazan Ayı M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!