Sakarya'nın Genç Müezzinleri Yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sakarya'nın Genç Müezzinleri Yarıştı
Sakarya il Müftülüğü rehberliğinde ilçe müftülüklerine bağlı camilerde görev yapan imam ve müezzinler tarafından yetiştirilen genç müezzinler, Adapazarı Tozlu Camii'nde birincilik için yarıştı.

Sakarya İl Müftülüğü Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdi. Sakarya İl Müftülüğü rehberliğinde, ilçe müftülüklerine bağlı camilerde görev yapan imam hatipler ve müezzin kayyımlar tarafından yetiştirilen genç müezzinler, Adapazarı Tozlu Camii'nde gerçekleştirilen “Genç Müezzinler Yarışıyor” yarışmasında birinci olmak için yarıştı.

Yaz Kur'an kurslarında eğitim gören, gelecekte toplumun mihenk taşı olacak konumlara gelecek ve geleceğimizin garantisi mesabesindeki gençlerimizin manevi dünyalarına rehberlik ederek onların ruhen, zihnen ve bedenen gelişimlerine katkı sağlamak için düzenlenen bu yarışma, gençlerimize yalnız olmadıkları göstermek adına güzel neticelerin elde edilmesine vesile olacaktır.

Gençlerimize müezzinliği en güzel şekilde öğretmek, cami görevlileriyle çocuklarımız ve gençlerimiz arasında bir gönül köprüsü kurulmasına vesile olacaktır. Ayrıca İslam'ın ilk şartlarından olan namazı uygulamalı olarak öğretip hayat boyu bir alışkanlık kazandırmaya çalışmak ve birliktelik için bir araya gelecek olan genç nesillerimize İslam'ın evrensel prensiplerini anlatmak uygulamalı olarak öğretmek dini ve ahlaki değerlere sahip çevresine, olaylara karşı duyarlı ve farkındalığı yüksek gençler yetiştirmek amaçlanmıştır.

Sosyal çevresine örnek kültürlü gençler olmaları konusunda rehberlik etmek, gençlerin görev ve sorumluluk duygusu yüksek, güzel ahlak sahibi, insan onuruna saygılı, hem Allah'a hem de topluma karşı görevlerini yerine getiren, insanların hak ve hürriyetlerine saygılı bireyler olmalarına öncülük etmek hedeflenmiştir.

Yarışma sonucunda;

1. Enes Bilgiç Hendek
2. Yusuf Işık Pamukova
3. Mücahit Bulut Serdivan olmuştur.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftü ve Vaizler Hakkında Bir RaporÖnceki Haber

Müftü ve Vaizler Hakkında Bir Rapor

Dinden Uzaklaşan Cemaatlere Dikkat!Sonraki Haber

Dinden Uzaklaşan Cemaatlere Dikkat!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!