Dinden Uzaklaşan Cemaatlere Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinden Uzaklaşan Cemaatlere Dikkat!
Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa Çopursuz tarafından kaleme alınan "Cemaat ve Camaatleşme" konulu yazıda; İslam dininin özünden uzaklaşan cemaatlere dikkat çekildi.

CEMAAT VE CEMAATLEŞME ÜZERİNE

İslam Dini literatürü içerisinde yer alan bir kavramdır Cemaat. Cem olmak, toplanmak, aynı gaye uğrunda bir araya gelmek… Yine İslam Dini mensuplarının ibadet maksatlı bir araya geldikleri ulvi mekanın adı ise Cami’dir. İslam tarihinde cami ve cemaat bağlantısı aynı zamanda birlik ve beraberliğe, dert ve tasaların en aza indirilmesine, paylaşma duygularının icraata dökülmesine ve yaşlı genç demeden her kesimle her konuda hemhal olunmasına ev sahipliğine vesile olur. Hz. Peygamber Efendimiz (SAV) ile başlatılan cami ve cemaat birlikteliği sonrasında da devam etmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Bundan sonrası için de aynı amaç ve ruhla muhteşem birliktelik devam edecektir inşallah.

Ancak, süreç içerisinde amacından ve İslam dininin özünden uzaklaşan sözüm ona bazı güruhların bu iki ulvi kavrama zarar verici hatta Camilere giden herkesin toplum nezdinde itibar kaybetmelerine sebep olacak hal ve tavırları da olmuştur ve olacaktır da. Çünkü niyetleri bozuk olan Ebu Cehiller ve Lavrensler ölmedi yaşıyor ve kıtalar dolaşıyor. Son zamanlarda varlıkları iyiden iyiye bahse konu olan cemaat yapılanmalarının çok iyi analiz edilmesi ve aynı zamanda tüm cemaat yapılanmalarını aynı düşünce kalıbına sokulmaması da önem arz etmektedir. Filhakika amaçlarının, yapılanmalarının ve hedeflerinin ne olduğu belli olanlarla olmayanların cemaat adı altında bir araya geldikleri herkes tarafından bilinmektedir. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında faaliyet gösteren tüm cemaat yapılanmalarının tamamının masumiyetlikleri elbette kabul edilemez. Din kisvesine bürünüp dinin özünü, anatomisini, dindarları ise dinin sıhhat ve sahihliğinden fersah fersah uzaklaştırmak isteyen grupların varlıklarından söz ediyoruz. İsimleri, unvanları ve görsellikleri tamamen din olup asıl gayelerinin din-i Mübin’i İslam’a ve Müslümanlara darbe vurmak olan söz konusu art niyetlilerin rant elde ettikleri de bir hakikattir. Cemaat yapılanmaları içerisinde olan fakat mensubu bulundukları grupları çok iyi analiz edemeyen, samimi din kardeşlerimizin de varlıklarından hareketle, biran önce sağduyularını harekete geçirmeleri gerektiğine inanıyoruz.

O halde, hem yüce dinimiz İslam’ın hem de Müslüman din kardeşlerimizin daha fazla zarar görmemesi, milletimiz ve devletimizin 15 Temmuz gibi makûs tarihi bir daha yaşamamaları için Devlet erkânının üzerlerine çok önemli görevler düşmektedir. Cemaat ve cemaatleşmeleri kökten ortadan kaldırmak hiçbir zaman akılcı bir yönetim anlayışı olamaz. İnsanoğlu maddi ve manevi yapıya sahiptir. Maddi tarafı olur manevi (ruh) tarafı olmaz ise her şeyi ile eksik olur. Aynı şekilde manevi yönü güçlü olup maddi yönü yetersiz olan da eksiktir. Ruhunun gıdasını temin edemeyen insanoğlunun akıbetlerini fevkalade görmekteyiz. Kendilerini uyuşturucu ile teselli etmeye çalışan, muvaffak olamadıklarında ise hayatlarını intihar etmekle sonlandıran zümreler ise bunun en bariz örnekleridir.

Elhasıl, söz konusu olan cemaat ve cemaatleşmede hem ilgili şahısların hem dinimizin, hem de içerisinde yaşadığımız cennet vatan ülkemizin huzurunun bozulmaması için Cumhurbaşkanlığı nezdinde radikal kararların alınması önem arz etmektedir. Bu kararlar ise iki maddede oluşabilir.

Şöyle ki;

Dini yapılanmalara devlet ve yerel yönetimlerce maddi katkı sağlanmamalı, finansal kaynakları ve faaliyetleri her zaman şeffaf olmalıdır.

Dini yapılanmaların söz ve eylemlerinde, devlet ve milletin zararına olabilecek faaliyetlerine asla müsaade edilmemelidir.

O zaman her kesimin rahat bir nefes alması temin edilmiş, devletin kılcal damarlarına kadar kontrolü sağlanmış ve vatandaşlar arasında herhangi bir ayrımcılık yapılmamış olacaktır.

Mustafa ÇOPURSUZ
Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve
Diva-Sen Genel Başkanı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sakarya'nın Genç Müezzinleri YarıştıÖnceki Haber

Sakarya'nın Genç Müezzinleri Yarıştı

Diyanet 10.08.2018 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

Diyanet 10.08.2018 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!