Suffe Kur\'an Kursu\'nda 39 öğrenci icazetini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyarbakır Sur ilçesine bağlı Suffe Yatılı Erkek Kuran Kursunda Hadis İlmi ile İslam İlimlerini Okuyarak Mezun Olan 39 Öğrenciye İcazet verildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:   Sait BAYRAM’ın Haberi

Diyarbakır Sur ilçesine bağlı Suffe Yatılı Erkek Kuran Kursunda Hadis İlmi ile İslam İlimlerini Okuyarak Mezun olan 39 öğrenciye icazet verildi. İcazet törenine Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, İlçe Müftüleri, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Hasan Tanrıverdi, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen ve 2 bin civarında ilim adamı katıldı.

İLK İCAZET HİCRİ 295 YILINDA VERİLDİ

Seyda Molla Hüseyin El-Boti’nin ev sahipliliğinde icazet töreninde Seyda Molla Mahmut Elçi, icazet hakkında bilgi verdi.  İlk İcazetin İslam tarihinde Hicri 295 yılında İmam Şafii Risalet’i üzerine aynı zamanda İmam Şafii’ nin talebesi olan Süleyman oğlu Rabi’ tarafından verildiğini ifade ederek, ‘’o zamandan sonra artık bir gelenek haline gelmiştir. Bazı Kaynaklarda İcazetin İslamiyet’ten 64 yıl önce verildiği iddia edilmektedir bu tamamen uydurmadır. İcazet İslamiyet tarihinde ilk dönemlerde hadis alanında olmuştur. Bu daha sonra İslam ilimleri ve diğer ilimlerde de verilmiştir’’ dedi.

İLMİ İNSANLARA ULAŞTIRIN!

Seyda Molla Hüseyin, İcazet alan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: ‘’İcazet aldıktan sonra ilim bitmez gittiğimiz yerde okumuş olduğumuz ilmi insanlara ulaştırın. Okuduğunuz ilim ile aynı zamanda amel edin amel edilmeyen ilim meyve vermeyen ağaca benzer. İcazet alan mücazlar kendilerini cahillere benzetmesinler. Bir âlim Hizb(Gruplaşma) ve politika yapmamalıdır. Bunlardan uzak durmalı Ve su gibi berrak olmalıdır. İcazet alan öğrenciler Kuran’ a Peygamber (S.A.V.) in Sünnetine ve Okumuş Olduğu kitaplarına uymalıdırlar. Bunlara uymayan delalettedir’’

TOLAN: ‘’ÜMMETİN BU GİBİ MÜESSESELERE İHTİYACI VAR’’

Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan da, törende yaptığı konuşmada, Bu gibi Müesseslerin İlim Müessesleri olduğunu ifade ederek, Allah Bu müesseslerin sayısını artırması dileğinde bulundu. Bugün İslam Ümmetinin Bu gibi Müesseslere, Alim ve Hocalara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tolan, ‘’Göklerde ve yerde suyun dibinde Balıkların kendileri için istiğfar ettiği meleklerin kendilerine kanatlarını gerdiği Alimlere ihtiyaç vardır. Büyük âlimlerin yetişebilmesi için iyi hocalar olması lazım ve buna talip öğrencilerin olması lazım Elhamdülillah Bu müesseselerde hem iyi hoca hem de buna talip öğrenciler vardır’’ diye konuştu.

İŞLİYEN: ‘’HER DAİM ALLAH’I ANMALIYIZ’’

İl Müftüsü Burhan İşliyen ise, Arkeologlar kazı yaparken çekiç balta vb. Aletleri kullanmak yerine Çapa ve çivi üzerine bağlanan bir çaput ile kazı malzemeleri kullandıklarını belirterek, ‘’Çünkü Çıkarılan Eser’ e bir zarar gelir ise o eser işe yaramaz hale gelir. Bizde daha iyi bir hassasiyet ile çocuklarımıza özen göstermeli ve daha titiz davranmalıyız. Nefesimizin ve sesimizin bulunduğu her yere Allah’ın adını yaymalıyız. Gençler ile buluşmamız gerekiyor uyuşturucunun ve kör ideolojinin bataklığına giren gençlerin bu hali üzere ölürler ise cennete giremezler Allah Korusun. Ellerinden tutamadığımız ve yüzlerine hitap edemediğimiz gençler Müstehcenlik bataklığına düşerlerse ve imansızlık kuyusuna düşerlerse, şirkin eline ve pençesine düşerlerse, cennete giremezler gençlerimiz için himmetimizi arttırmalıyız. Bu mümtaz heyeti bulmuş iken yeniden birbirimiz ile konuşmaya ve yeniden birbirimiz e hitap etmeye çaba göstermeliyiz. Değerli aziz misafirler gençlerimiz için daha çok çabalamalıyız. Köyde ve şehirde nerede olursa olsun binlerce kişiye ulaşmamız lazımdır. Bugün bu müesseselerde Medrese Tahsil faaliyetlerini rağmen bu kadar Seyda, müderris, hoca, Kuran Kursuna rağmen müftülüklerin vazife yapan milli eğitim görevlilerine rağmen hala belirtiyorum ki Allah’ ın Adını bilmeyen genç kardeşlerimiz vardır. Şurada iki rekât namaz kılmayı bilmeyen abdest nasıl alınır bilmeyen gençlerimiz vardır’’ diye konuştu.

ELÇİ: ÂLİMLER PEYGAMBERLERİN VARİSLERİDİR’

İLEKDAV Başkanı Muhammed Tayyip Elçi, ‘Âlimler peygamberlerin varisleridir’ Hadisi Şerif’ini hatırlatarak Peygamberlerin varisleri olmakla iftihar ettiklerine değinerek, Eğer biz böyle çok büyük bir iddia peşinde isek bunun altyapısını doldurmamız lazım. Peygamberler varisi olmak ne demektir ve bize ne gibi sorumluluklar getirmektedir bunun bir muhasebesini yapmamız gerekir o halde peygamberler neler yapmıştır bunu yapmalıyız. Peygamberler talim’ lik yapmıştır bizler de ilmi öğretmeliyiz. İlmi Öğretip ilmimiz ile amel etmeliyiz Peygamberimiz (S.A.V)’in Hz. Aişe Validemizin ifadesi ile Ahlakı Kur’an’ idi o halde Kuran’ın emrettiği ahlak ile ahlaklanmamız lazım. Peygamberlerin vazifesi olan irşat vazifesini yapmalıyız ve aynı zaman da İrşat vazifesini öğrencilerimize de öğretmeliyiz’’ şeklinde konuştu.

MİSYONERLER CİRİT ATIYOR

Avrupa’dan, Amerika’dan, Kanada’dan ve uzak doğudan misyonerlerin Peygamberler ve Sahabeler şehri olan Diyarbakır sokak ve caddelerinde cirit attığını vurgulayan Elçi, ‘’Irkı ayrı, dili ayrı, rengi ayrı binlerce Misyonerlerin halkımızı ifsat etmek için binlerce kilometreden gelip Müslüman kardeşlerimizi ifsat etmeyi becerebiliyorken biz neden Müslüman kardeşlerimize sahip olamıyoruz. Bunun bir muhasebesini yapmalıyız’’ dedi.

39 ÖĞRENCİ DİPLOMALARINI ALDI

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, İlim ile ilgili konuşmasının ardından Pakistanlı Muhaddis Muhammad Nazir Khan Hadis ile ilgili icazetnameyi okudu. Daha sonra 39 öğrenci, icazet diplomalarını Seyda Molla Hüseyin El-Boti’den aldı. Program, 2 bin davetliye verilen yemeğin ardından sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİYANET-SEN DEN KAYNAŞMA GECESİÖnceki Haber

DİYANET-SEN DEN KAYNAŞMA GECESİ

Suffe Kur\'an Kursu\'nda 39 öğrenci icazetini aldıSonraki Haber

Suffe Kur\'an Kursu\'nda 39 öğrenci icaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!