Suudi Bakan Abdülaziz, Din İşleri Yüksek Kurulunu ziyaret etti…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh, Din İşleri Yüksek Kurulunu ziyaret etti.

DiniHaberler.com.tr:     Resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Suudi Bakan Abdülaziz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile görüşmesinin ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığını da ziyaret etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek İslam’ın ve İslam dünyasının içinde bulunduğu durum hakkında konuşan Bakan Abdülaziz, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine işaret ederek, iki ülkenin dini müesseselerinin ve alimler heyetinin birlikte çalışmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye’nin güzide alimleriyle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Abdülaziz, Müslümanların gerçekten güçlü olduklarını ve bu gücünü de alimlerden aldığını belirterek şunları söyledi;

“Müslümanlar, aralarındaki ihtilafları değil, ittifakları öne çıkarmalıdır…”

Türkiye’nin güzide alimleriyle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Müslümanlar gücünü alimlerden almaktadır. Günümüzde alimlere büyük görevler düşmektedir. Dinin doğru bir şekilde anlatılması günümüzde büyük önem arz etmektedir. Alimlerin dikkat etmesi gereken bir husus da Müslümanların üzerinde ittifak ettiği konuları öne çıkarıp ihtilaf ettikleri konuları sürekli öne çıkarmamasıdır. Müslümanlar arasındaki ihtilaflar, Müslümanların gücünü zayıflatıyor. Maide suresinin ilk ayetinde Hac ile ilgili hükümlerden sonra Allah şöyle buyurmaktadır; ‘İyilik ve takva üzende yardımlaşın’ Bu ayeti kerime Müslümanlar arasındaki özellikle alimler arasındaki işbirliğinin önemine işaret etmektedir. Özellikle İslam’a aykırı söylemlerin çoğaldığı gününüzde tekamül ve ittifakın önemi daha da ortaya çıkmıştır. Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hocanın da ifade etti gibi şuan Batı'da insanlar ‘Muhammed’ ismini taşımaktan korkar hale gelmiştir. Bu tür İslamofobi ile ilgili ortaya çıkan anlayışları da düzeltmek İslam alimlerinin bir vazifesidir.

“Müslümanlar arasında oluşan birlik geleceğe dair ümit vericidir…”

Bugün içinde yaşadığımız problemlere bakarak bir ümitsizliğe kapılmamak gerekir. Müslümanlar olarak ciddi tehditlerle karşı karşıyayız. Bununla birlikte ümit verici pek çok unsur da bulunmaktadır. Nitekim Allah'a hamdolsun Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkilere ve fiili sonuçlarına baktığımızda İslam aleminde ümit verici bir takım hareketlerin olduğunu görüyoruz. Bugün günümüzde Müslümanların fert ve kurumlar olarak toplumdan kendisini soyutlaması mümkün değildir. Gününüz toplumu müesseseler bazında da birlikte hareket etmektedir. Böyle bir durumda bir uzlet içerisinde olma mümkün değildir. Burada önemli olan hususlardan bir tanesi de farklılıkları korumak ve bunlara saygı göstermektir. Bunun en canlı örneğini ümmet tarafından kabul görmüş dört mezhep imamları arasında görmekteyiz. Onların birbirileriyle ilgili olan öğrencilik hocalık ilişkisine baktığımızda, aralarındaki görüş farklılıklarını dikkate aldığımızda farklı düşünmenin ne kadar tabi olduğunu görebiliyoruz.

Bakan Abdülaziz’in Din İşleri Yüksek Kurulunu ziyaretinde, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş eşlik etti.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis Önünde Dikilip Toplumu Germe Diye HaykırmalıyızÖnceki Haber

Meclis Önünde Dikilip Toplumu Germe Diye...

Tarihte bugün: Anayasadan devletin dini İslamdır hükmü çıkarıldıSonraki Haber

Tarihte bugün: Anayasadan devletin dini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!