TDV, 28 ilde 119 öğrenci konuk evi açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 28 ilde 119 öğrenci konuk evi açtıklarını ve bu evlerde 866 öğrencinin kaldığını söyledi.

Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Konferans salonunda, yurt dışına yeni atanan müşavir ve ataşelere TDV’nin faaliyetlerini anlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yardımsever halkımızın desteği, Diyanet teşkilatı ve vakıf görevlilerinin gayretli çalışmalarıyla büyüyerek bugün Türkiye’de 1000 şubesi ve 108 ülkedeki faaliyetleriyle uluslararası bir iyilik hareketine dönüştüğünü ifade eden Palakoğlu, vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve yurt dışında, irşad, hac ve umre, müftülük, Kur’an kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için imkânlar ölçüsünde her türlü desteği sağladıklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Temsilcilikleri ve Dini İdarelerin desteklenmesini de önemsediklerini vurgulayan Palakoğlu, “Ülkelerin içinde bulunduğu durum ve ihtiyaçlara göre; eğitim, kültür, sosyal, dini ve idari alanlarda işbirliğini geliştirmeye yönelik kısa, orta ve uzun vadeli projeler gerçekleştiriyoruz. Başkanlığımızın yurt dışındaki müşavirlik, ataşelik ve koordinatörlükleri ile Müslüman ülkelerin dini idarelerini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Vakıf olarak eğitime öncelik verdiklerini söyleyen Palakoğlu, şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Avrupa, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin, din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlayan program kapsamında bugüne kadar bin 70 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmelerini sağladık. Halen 864 öğrenci UİP kapsamında öğrenimlerine devam etmektedir. Bu kapsamda bugüne kadar 273 öğrenci mezun olmuştur. Ayrıca yurt dışından 2 bin 371 Kur’ân Kursu öğrencisi, bin 683 hizmet içi eğitim kursiyeri 90 dini yüksek ihtisas eğitimi için öğrenci getirilmiştir. Eğitim kurumları ve öğrencilerinin bütün masrafları Vakfımızca karşılanmaktadır.”

Konuk öğrencilerin maddi ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Kayseri ve Samsun'da 7 adet Eğitim Koordinatörlüğü açtıklarını vurgulayan Palakoğlu, TDV’nin yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumunda halen 2 bin 954 öğrencinin eğitim gördüğünü, bugüne kadar da 4 bin 289 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti.

Türkiye’de de 11 ilde 14 adet yüksek öğrenim öğrenci yurdunda 5 bin 253 öğrencinin kaldığını vurgulayan Palakoğlu, “Yurtlarımızın olmadığı illerde müftülüklerimiz nezaretinde öğrenci konukevleri açmaktayız. Yurtlarımızın olmadığı illerde şubelerimiz nezaretinde öğrenci konuk evleri açılmaktadır. Bu dönemde 28 ilde şubelerimiz tarafından 119 öğrenci konuk evi açılmıştır. Bu evlerde 866 öğrenci barınmaktadır” diye konuştu. 

TDV, 28 ilde 119 öğrenci konuk evi açtı TDV, 28 ilde 119 öğrenci konuk evi açtı TDV, 28 ilde 119 öğrenci konuk evi açtı TDV, 28 ilde 119 öğrenci konuk evi açtı

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TDV Malatya kitabevi açıldıÖnceki Haber

TDV Malatya kitabevi açıldı

Allah-u Tealâ’yı Unutmanın SonuçlarıSonraki Haber

Allah-u Tealâ’yı Unutmanın Sonuçları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!